רולדת תות הפוכה

רולדת תות הפוכה, חגיגית ומהממת!

המתכון – רולדה אחת בתבנית תנור רגילה או 2 רולדות בתבניות תנור קטנות

מצרכים: (כוס חד פעמי שקוף)

  • 5 ביצים 
  • קורט מלח
  • כוס סוכר 
  • כוס קמח + כפית אבקת אפייה (או קמח תופח)
  • כפית תמצית וניל

לקרם:

  • 200 גרם מחית תות (פשוט טחנתי את התותים)
  • חצי כוס סוכר
  • כפית קורנפלור
  • 250 מל׳ שמנת מתוקה (מיכל קטן)
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • כף פודינג וניל

לגנאש הורוד:

  • 60 גרם שוקולד לבן+30 מל שמנת מתוקה – ממיסים יחד במיקרו בפולסים של 30 שניות. לאחר האיחוד מוסיפים מעט צבע מאכל ג׳ל ורוד. 

אופן ההכנה:

  • מקציפים את הביצים (בלי להפריד) וקורט מלח. 
  • כשמתחיל להיווצר בועות גדולות נוסיף בהדרגה את הסוכר ואת תמצית הוניל. 
  • נקציף עד שהקצף בהיר, תפוח וסמיך (זה לוקח כמה דקות). 
  • נוסיף את הקמח (אם השתמשנו באבקת אפייה חשוב לערבב אותה עם הקמח ולא להוסיף אותה בנפרד) או קמח תופח. 
  • ונקפל את התערובת בעדינות. 
  • נמרח בעובי 1.5 סמ בתבנית (תבנית התנור שלי גדולה. אם יש לכם תבניות קטנות זה יכנס ב2)
  • נאפה בתנור שחומם ל180 מעלות 10 דקות. 

אופן הכנת הקרם:

  • נכין את ריבת התות- במחבת נשים את מחית התות עם הסוכר על אש בינונית עד שמצטמצם. 
  • נוסיף כפית קורנפלור ונערבב עד שמסמיך. 
  • נוציא מהאש, נסנן או נטחן בבלנדר מוט להעלים את הגושים:)
  • נחכה שיתקרר. 
  • במיקסר נקציף שמנת מתוקה , גבינה לבנה ופודינג. 
  • נוסיף גם את המחית ונמשיך להקציף על מהירות בינונית עד לקרם יציב. 
  • נחלק את הרולדה ל4 פסים (אני עשיתי כל פס בגובה 10 ויצא לי קוטר 16. אפשר לעשות יותר פסים -פחות גבוהים והעוגה תצא נמוכה יותר וגדולה יותר בקוטר) 
  • נמרח בקרם ונגלגל. 
  • נהפוך את הרולדה. נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקפיא לשעה. 
  • נצפה את העוגה בקרם ונקשט בתותים🍓🍓🍓🍓
  • וזהו!!! שומרים את העוגה במקרר עד שבוע או במקפיא עד חודש. 

אתם חייבים להכין! אין טעים כזה!

תהנו❤️ נתראה בסרטון הבא😍

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: