רוזלך מושלם

צילמתי אחד לאחד בקפה לנדוור… וכמובן מנסה להכין את הרוזלך שלהם אחד לאחד!

מצרכים ל40 רוזלך קטנים:

  • 600 גרם קמח (6 כוסות חד פעמי שקוף)
  • כפית שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים (חד פעמי שקוף)
  • רבע כוס שמן זית 
  • חצי כפית מלח

*לא שמים סוכר בבצק. זה הקטע של הרוזלך, הבצק מלוח והמילוי מתוק. 

  • למריחה- נוטלה/ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר (אפשר גם עם הידיים) נשים קמח ושמרים. 
  • נערבל ונוסיף בהדרגה מים (עדיף פושרים, זה יעזור לתפיחה:)
  • לאחר מכן נוסיף את השמן. 
  • כשהבצק מתאחד נוסיף מלח ונמשיך ללוש לפחות 10 דקות להתפתחות גלוטן בבצק (מה שיבטיח לנו בצק רך ואוורירי)
  • ניתן לבצק לתפוח עד הכפלת הנפח. 
  • לחלק את הבצק ל4 כדורים וניתן להם לנוח רבע שעה. 
  • נרדד כל כדור למלבן ארוך, נמרח נוטלה , נגלגל ונהדק. 
  • נחתוך לרוזלך שווים, נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 
  • נמרח חמאה מומסת ונכניס לתנור שחומם מראש לחום הגבוהה ביותר (בדרך כלל 250 מעלות) כ7 דקות. 
  • נשים מעל אבקת סוכר:)
  • אוכלים כשזה יוצא מהתנור😍

המלצה- אני מקפיאה את הרוזלך לפני האפייה וכשבא לי רוזלך או שבאים אורחים אני מוציאה ואופה (קצת יותר מ7 דקות כי זה קפוא:) 

בתיאבוןןןן
מחכה לתמונות שלכם❤️
אוהבת מלא❤️

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן