פרעצל קלאסי מושלם

אמלהההה איזה ביס! מתכון מושלם לסופ״ש טעים!
פרעצל טרי מלוח או מתוק מבצק פרווה על בסיס נטורינה בטעם חמאה שמעשירה את הבצק ומעניקה לו אווריריות וקראנצ׳יות😛
חשוב להגיד שנטורינה מושלמת כתחליף לחמאה, לשמן ומרגרינה,
היא עשירה בשמני אגוזים ואין בה חומרים משמרים!

מתכון ל26 פרעצלים בינוניים (הכנתי גם מלוחים ללא מילוי וגם מתוקים עם מילוי וציפוי😍)
1 קילו קמח
50 גרם שמרים טריים שמרית
חצי כוס סוכר
100 גרם נטורינה בטעם חמאה
כף מלח
2 ורבע כוסות מים (מדידה, 540 מ״ל)

לשלב הבישול:
2 ליטר מים רותחים
2 כפות סילאן
5 כפות אבקת סודה לשתייה (או 20 גרם אבקת אפייה גם תעשה את העבודה)
מבשלים יחד לרתיחה.

מלח גס לפיזור מעל

למילוי/ציפוי:
ממרח שוקולד או ממרח שאוהבים
200 גרם שוקולד מריר מומס (מספיק למחצית מהפרעצלים)
אגוזי ברס או כל תוספת שבא לכם!

אופן ההכנה:
נשים את כל המצרכים בקערת המיקסר ונלוש כ15 דקות על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק גמיש ונעים.
נרסס בספריי שמן ונכסה.
ניתן לבצק להכפיל את הנפח (כשעה)

נחלק את הבצק לכדורים (60 גרם לכדור אם בא לכם לדייק)
מרדדים כל כדור בצק לאליפסה ארוכה.
בשלב הזה אפשר לזלף שוקולד במרכז (רק במרכז ולא בקצוות!) ולצבוט את הקצוות טוב טוב שהמילוי לא יברח.
ממשיכים לגלגל את הקצוות לנחש דק דק (לא להפעיל לחץ במרכז שהמילוי לא יברח)
אם לא שמים מילוי פשוט מגלגלים את הבצק אחרי הרידוד ומפעילים יותר לחץ על קצוות הבצק עד שנוצר לנו נחש עבה במרכז וממש ממש דק בקצוות.

סוגרים לפרעצל – מלפפים את שני הקצוות פעמיים וסוגרים פנימה לחלק העבה. את הקצוות מרטיבים במעט מים שידבקו. (ראו סרטון)

בשלב הזה אין צורך להמתין שהפרעצל יתפח, מעבירים ישר למי סודה והסילאן ומבשלים כחצי דקה.
מוציאים בזהירות עם כף גדולה ישר לתבנית האפייה.
מוסיפים מעל מלח גס (אני אוהבת גם בפרעצל המתוק😆)
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ15 דקות להשחמה מלאה.

לאחר שהפרעצל יתקרר אפשר לצפות בשוקולד מומס, תוספות מעל ואפשר גם להשאיר כמו שהוא! כל כך טעים!
תהנו💙

 

פרסום ממומן בשיתוף שמרית. 

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן