השילוב המושלם בין פוקאצ׳ה לגרטן תפוחי אדמה!
מתכון קליל וחגיגי לשולחן החג, שלא מצריך יותר מידיי התעסקות ויוצא מושלם!
עם הבצק פיצה קראסט של שמרית שמגיע מוכן לעבודה, מצונן… נו אתם כבר יודעים, נמצא במקררים בסופר😉
מצרכים לפוקצ׳ה בגודל תבנית תנור:
1 חבילת בצק פיצה קראסט (2 הכדורים יחד)
4 תפוחי אדמה בינוניים
100 גרם מוצרלה מגורדת
100 גרם צהובה מגורדת
מלח גס לפיזור
צרור עלי טימין
לממרח:
250 גרם גבינת מסקרפונה
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית אבקת שום
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה:
נשטוף הייטב את תפוחי האדמה ונחתוך לסלייסים דקיקים עם הקליפה (אפשר להעזר במנדולינה) חשוב שהם יהיו ממש דקיקים כדי שיאפו עם הפוקאצ׳ה.
נניח את תפוחי האדמה בקערה עם מים ומעט מלח שלא ישחירו ונעבור לבצק.
נניח את בצק הפיצה קראסט על מגש התנור ונחבר יחד את 2 כדורי הבצק.
נמתח לכל הצדדים כך שיתקבל מלבן גדול בגודל תבנית התנור.
נערבב יחד את כל מצרכי הממרח ונמרח על גבי הבצק.
נפזר את הגבינות המגורדות.
נסדר את תפוחי האדמה כמו בתמונה (שימו לב לא לשים אותם צפופים מידיי אחד על השני)
נפזר מעל מלח גס ומעל נסדר ענפים של טימין.
נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ45-50 דקות עד שהפוקאצ׳ה שחומה מאוד (שימו עין אחרי 35 דקות , כל תנורמתנהג אחרת)
מגישים חם.
בתיאבון😍🥰
פרסום ממומן בשיתוף שמרית.