פאי גבינה בעיצוב מיוחד😍
הכיייי חגיגית שיש
בצק פריך במילוי גבינת ריקוטה ופרלינה לוז!
אני אוהבת לעבוד עם נטורינה גם בבצקים שנועדו לעיצוב… הבצק נוח לעבודה , גמיש, רך ואפשר בכיף לקרוץ לצורות שונות:)
מצרכים לפאי מלבני או תבנית פאי בקוטר 24:
לבצק:
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות מדידה)
200 גרם נטורינה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
ביצה
חצי כפית מלח
למלית ריקוטה:
500 גרם גבינת ריקוטה
4 כפות פודינג וניל
חלמון
חצי כוס סוכר (100 גרם)
לזילוף (לא חובה)
ממרח פרלינה/ממרח שוקולד/אגוזים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מצרכי הקרם ומעבירים לשקית זילוף.
במעבד מזון שמים את כל מצרכי הבצק ומעבדים מעט רק עד לאיחוד לקבלת גושי בצק גדולים.
מחלקים את הבצק ל2 חלקים.
מרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפייה.
מקררים 10 דקות במקפיא.
על חלק אחד של הבצק מזלפים בחופשיות את המלית, משאירים שוליים ריקים לסגירה (חשוב לעשות את השלב הזה על תבנית האפייה, אם עשיתם בתבנית פאי – מניחים את הבצק על התבנית ומעליו מזלפים את המילוי – בדיוק באותו אופן עם או בלי תבנית)
בחלק השני של הבצק קורצים עיגולים בעזרת חותכנים או כוסות צ׳ייסר ומניחים אותו בעזרת נייר האפייה על הטארט שלנו. (חשוב שהבצק יהיה קר ויציב שיהיה אפשר למשוך את נייר האפייה ולחלץ את הבצק.)
עם העיגולים שקרצנו נכין פרחים מהממים –
נניח את העיגולים אחד על השני, נגלגל ונחתוך במרכז עם סכין – ויש לכם פרח מהמם!
אפשר כמובן להשתמש בחותכני פרחים ולהתפרע עם הדמיון:)
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 30-40 דקות להזהבה קלה (המאפה ברובו נשאר בהיר והשוליים והקישוטים מזהיבים)
נהנים מביס מושלם!
שומרים במקרר עד 5 ימים.
תהנו🥰
פרסום ממומן בשיתוף שמרית