מצרכים לתבנית בקוטר 18
לפאדג׳:
- 150 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאה
- חצי כוס סוכר (100 גרם)
- רבע כוס קקאו (3 כפות)
- 3 ביצים L
- קורט מלח
למוס רובי:
- 3 חפיסות שוקולד רובי ופולי קקאו מקורמלים (270 גרם)
- 6 גרם ג׳לטין
- 30 מ״ל מים
- 150 מ״ל שמנת מתוקה
- להקצפה- 600 מ״ל שמנת מתוקה
- כפית מחית/תמצית וניל
לגנאש:
- גנאש מריר:70 גרם שוקולד מריר + 70 מ״ל שמנת מתוקה.
- גנאש רובי: 70 גרם שוקולד רובי + 35 מ״ל שמנת מתוקה.
אופן ההכנה:
- לפאדג׳ – בקערה נמיס שוקולד + חמאה במיקרו כדקה וחצי. נערבב לאיחוד להמסה מלאה. נוסיף את שאר המצרכים ונערבב היטב לתערובת אחידה.
- נעביר לתבנית בקוטר 20.
- נאפה בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כ20 דקות.
- נקרר לגמרי את הפאדג׳.
למוס: (מכינים לאחר שהפאדג׳ התקרר)
- נשרה את הג׳לטין במים כ10 דקות עד שהוא סופח את הנוזלים.
- בקערה נמיס במיקרו את השוקולד רובי עם 150 מ״ל שמנת מתוקה בפולסים של 30 שניות עד שהתערובת נמסה. מערבבים לאיחוד.
- ממיסים את הג׳לטין 10 שניות במיקרו ומוסיפים לתוך תערובת השוקולד. מערבבים הייטב.
- בקערת המיקסר מקציפים 600 מ״ל שמנת מתוקה עם כפית מחית/תמצית וניל למרקם יוגורט.
- מקפלים ב3 פעמים את הקצפת לתוך השוקולד.
- בעזרת רינג או תבנית 18 – קורצים את הפאדג׳ כך שמתקבל עיגול מדוייק.
- מניחים את הפאדג׳ בתחתית התבנית ושופכים מעל את המוס. מכניסים למקפיא ל6 שעות לפחות עד שהוא קפוא לגמרי.
מכינים גנאש:,
- ממסים את השוקולדים והשמנת במיקרו בפולסים של 30 שניות עד שהם נמסים לגמרי. מערבבים, מעבירים לשקיות זילוף וגוזרים חור קטן. יוצרים טפטופים חום & ורוד מסביב לעוגה ומשאריות הגנאש יוצרים כתמים על גבי המוס. מקשטים בשוקולד רובי, פניני שוקולד ומה שאוהבים:)
- שומרים במקפיא עד חודש או במקרר עד 6 ימים (אחרי הוספת הגנאש אפשר כבר לשמור במקרר כדי שהעוגה תפשיר)
בתיאבון❤️