עוגת פילו שקדים וקרמל

עוגת פילו חגיגית במילוי שקדים וקרמל, קראנצ׳ית ומדופדפת

וכל השלמות הזאת ב10 דקות הכנה!!!

מצרכים לעוגה מלבנית בינוניתפיירקס/חד פעמי

חבילת דפי פילו שמרית

150 גרם שקדים פרוסים

לגלייז קרמל:

חצי כוס סוכר (100 גרם)

רבע כוס סוכר חום כהה (50 גרם)

50 גרם חמאה/נטורינה לפרווה

כפית מחית/תמצית וניל

3/4 כוס שמנת להקצפה/צמחית (200 מ״ל)

שמן להברשה

לקישוט קצפת:

250 מ״ל שמנת מתוקה/צמחית

2 כפות פודינג וניל

אופן ההכנה:

נניח דף פילו על משטח העבודה (חשוב שדפי הפילו שממתינים בצד יהיו תמיד מכוסים במגבת שלא יתייבשו)

ניצור כיווצים של בצק ממש כמו מניפה נעצור באמצע ונוסיף שורה של שקדים פרוסים ונמשיך לכווץ את דף הפילו עד הסוף.

נחזור על הפעולה עם כל דפי הפילו ונניח אותם צמוד בתבנית.

נבריש בשמן ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל15 דקות להזהבה קלה.

נכין את הגלייז:

בסיר נשים את הסוכרים, הוניל והחמאה ונבשל עד המסה. נוסיף את השמנת, נערבב לאיחוד ונבשל דקה למרקם חלק.

נקרר מעט לטמפרטורת החדר.

נוסיף ביצה ונערבב במהירות לאיחוד.

נשפוך את הגלייז מעל מאפה הפילו ונכניס שוב לתנור ל20 דקות עד שהמאפה שחום מאוד.

לקרםנקציף את המצרכים לקצפת יציבה.

נזלף בצורה חופשית🙂

אני השתמשתי בצנטר עלה

אפשר גם לגזור את שקית הזילוף באלכסון ולזלף מצד לצד לקבלת זילוף כמו בתמונה🙂

שומרים במקרר עד 4 ימים.

שימו לב שאם אתם מכינים מראש את המאפהשימו את הקצפת בשקית זילוף ואל תזלפו מראש.

תחממו את המאפה 8 דקות בתנור לפני ההגשה שיחזור להיות קריספי ורק אז תזלפו (כשהמאפה מעט  מתקרר)

תהנו מלאא וחג שמח❤️

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן