עוגת סמאש קייק – עוגת קאפקייק ענקי

חגגתי יום הולדת עם המשפחה והחברים והכנתי לכם סרטון של עוגת היום הולדת שלי!

לעוגת שוקולד: (בסיס מושלם)

  • 6 ביצים
  • 2 כוסות סוכר 
  • כוס שמן 
  • כוס קקאו 
  • 2 כוסות מים 
  • 4 כוסות קמח תופח
  • כפית תמצית וניל
  • השתמשתי בכוס מאג התואמת לכוס מדידה. ניתן להכין חצי כמות לעוגת שוקולד רגילה בקוטר 22 או 3 אינגליש קייק. לעוגה גבוהה לזילוף רצוי להכין את הכמות הזו.

אופן ההכנה:

  • מקציפים את הביצים השלמות ומוסיפים סוכר בהדרגה. מקציפים 10 דקות עד לקצף בהיר
  • מוסיפים כוס שמן, כוס קקאו- וממשיכים בעיבוד במהירות נמוכה.
  • מוסיפים 2 כוסות מים תמצית וניל  ו4 כוסות קמח בהדרגה ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
  • מכניסים לתבנית ואופים בחום של 170 מעלות כשעה- עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
  • אם מכינים חצי מהכמות , או אם מכינים עוגה גבוהה שמחולקת ל2 תבניות העוגה מוכנה לאחר כ40 דקות.

קצפת לזילוף:

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה (לזילוף מושלם רצוי להשתמש בקצפת צמחית, היא יותר יציבה וגם פרווה:)
  • 2 כפות גדושות פודינג וניל.

אופן הכנה:

  • מקציפים עד לקצפת יציבה.
  • בסרטון השתמשתי בקצפת חלבית, אני יותר אוהבת את הטעם, אבל מודה שעם צמחית זה יוצא הרבה יותר יפה!
  • לאלמנטים ולקישוטים השתמשתי בתבניות חדשות שרכשתי,
  • המסתי צימקאו בצבע לבן (אפשר גם צבעוני) סך הכל חצי קילו צימקאו:)
  • מרחתי בעזרת מברשת את תבנית הסיליקון והכנסתי למקפיא ל5 דקות. חזרתי על הפעולה 3 פעמים כדי שתיהיה שכבה עבה והצימקאו לא ישבר בזמן החילוץ.
  • שומרים במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 שבועות.

מקווה שנהנתם מהסרטון, מוזמנים לשלוח לי תמונות של העוגות שלכם

אוהבת מלאאאאא

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: