עוגת סופלה שוקולד מושחתת

סופ״ש חורפי לפנינו, אז הנה עוגת פונדנט סופלה או איך שבא לכם לקרוא לזה, במילוי ממרח השחר😍
פוך ושחיתות = שילוב מנצח:)

פרסום ממומן בשיתוף השחר העולה 

מצרכים לעוגה בקוטר 18 או 20 (מושלמת גם בפרווה!)
300 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה (או נטורינה לפרווה)
6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
קורט מלח
כוס קמח (150 גרם)

למילוי- חצי מיכל ממרח השחר (חלבי או פרווה)

אבקת סוכר לפידור

אופן ההכנה:
מכינים דיסקית שוקולד:
מורחים ממרח השחר בצורה מעגלית על נייר אפייה ומכניסים למקפיא עד שמסיימים את הכנת בלילת העוגה.
לעוגה:
בקערה נניח את השוקולד והחמאה ונמיס במיקרו כ2 דקות.
נערבב עד המסה מלאה.
נוסיף את החלמונים ונערבב לאיחוד.

בקערת המיקסר נקציף את החלבונים עם הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת תפוחה ולבנה אבל לא יציבה מידי (3 דקות הקצפה במהירות גבוהה)
נעביר את קציפת החלבונים לתערובת השוקולד ונערבב בתנועות קיפול. כשהתערובת חצי מעורבבת ולא לגמרי אחידה (כשהחלבונים לא נטמעו עד הסוף) הוסיף את הקמח ונמשיך בתנועות קיפול עד קבלת מרקם אחיד ואוורירי מאוד.

נשמן הייטב תבנית קפיצית בחמאה רכה.
נעביר מחצית מהתערובת לתבנית.
נניח את דיסקית השוקולד הקפואה במרכז ונמזוג מעל את שאר הבלילה. ניישר.
נעביר לתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ30-40 דקות עד שהעוגה יציבה ומעט רוטטת במרכז. מי שאוהב פחות נוזלי ויותר פאדג׳י אפשר לאפות את העוגה יותר… לכיוון ה45 דקות.
נצנן לפחות חצי שעה לפני שמחלצים ומגישים:)
אפשר לאכול מהתבנית שהיא חמה אש😆
אפשר לקרר לגמרי ולפרוס פרוסות יפות:)
שומרים עד 5 ימים במקרר או עד 3 שבועות במקפיא:)
תהנו

 

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן