עוגת נמסיס שוקולד

העוגה האהובה עליי בעולם! לאוהבי שוקולד בהגזמה!!! קינוח מושחת שכולו שוקולד! עוגה אפוייה במרקם מוס ללא קמח וללא גלוטן!

 

 מצרכים לתבנית בקוטר 22 או 24:

  • 350 גרם שוקולד מריר (אי אפשר חלב או לבן)
  • 200 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
  • חצי כוס סוכר + חצי כוס מים
  • 5 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • כפית שטוחה מלח ים (אפשר גם מלח רגיל, אל תוותרו על מלח, זה מוסיף המון)

 אופן ההכנה:

  • בקערה נמיס במיקרו שוקולד וחמאה כדקה וחצי ונערבב להמסה ואיחוד.
  • בסיר קטן נביא לרתיחה מים וסוכר ונשאיר על האש עד שכל הסוכר נמס במים.
  • נכבה את האש, נוסיף מלח ים ונערבב.
  • נוסיף את סירופ הסוכר לשוקולד עם החמאה ונערבב.
  • בקערת המיקסר נקציף את הביצים (שלמות) עם חצי כוס סוכר בהדרגה עד קבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
  • נעביר שליש מהקצף לתערובת השוקולד ונערבב.
  • נעביר את כל השוקולד לרוב הקצף ונערבב בתנועות קיפול.
  • נמזוג לתבנית משומנת (תבנית רינג מרופדת בנייר כסף או תבנית קפיצית או תבנית חד פעמית)
  • נניח את התבנית בתוך תבנית תנור ונשים מים רותחים בתבנית התנור ליצירת אדים בתנור (שהמים יגעו בתחתית תבנית העוגה).
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל150 מעלות כ50 דקות.
  • העוגה רוטטת מאוד ונראת לא מוכנה בתום האפייה – היא מתקררת ומתייצבת בקירור.
  • העוגה עולה בתנור ויורדת חזרה לגובה המקורי שלה.
  • מקררים לטמפרטורת החדר ואז מקפיאים אותה (רק שהיא קפואה אפשר לחלץ ולחתוך למשולשים) אם הכנתם בחד פעמי אין צורך להקפיא, תכינו ישר את הגנאש ותקררו במקרר 4 שעות לפחות לפני האכילה.
  • אחרי ההקפאה הופכים את העוגה ומסירים את נייר הכסף (החלק התחתון חלק ויפה, לכן הופכים:)

ציפוי גנאש:

  • 100 גרם שוקולד מריר + 120 מל׳ שמנת מתוקה
  • ממיסים יחד במיקרו כדקה.
  • מערבבים לאיחוד והמסה מלאה.
  • שופכים מעל העוגה הקפואה.
  • מקשטים בשוקולד לבן מומס או מה שבא לכם:)
  • שומרים במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 שבועות

תהנווו😍

 

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: