עוגת מוס טריקולוטוס

 

אחרי שפירגנתם בלי סוף על מתכוני המוס החלטתי להעלות עוד מתכון שאני מכינה המון! מוס הטריקולוטוס! עוגה מרשימה ומושלמת לכל חגיגה;)

מצרכים לעוגה בקוטר 18 גובה 10 (אפשר גם בתבנית 20 והיא תיהיה יותר נמוכה, לתבנית בקוטר 26- תכפילו כמויות):

 

לתחתית:

  • 20 עוגיות לוטוס טחונות דק
  • 50 גרם חמאה מומסת

למוס:

  • 8 גרם ג׳לטין (2 כפיות) מושרים ב40 מל׳ מים (רבע כוס)
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 100 מל׳ שמנת מתוקה (להמסה עם השוקולד)
  • 500 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
  • 650 מל׳ שמנת מתוקה (להקצפת הקרם)
  • כפית תמצית/מחית וניל
  • 2 כפות ממרח שוקולד צנצנת ממרח לוטוס חלק (גם למוס וגם לציפוי ספירלה)
  • לגרסת פרווה- להחליף את השמנת מתוקה בשמנת צמחית, את הגבינה בגבינת סויה , את השוקולד הלבן בשוקולד לבן פרווה.

אופן ההכנה:

  • נערבב את הביסקוויטים עם החמאה המומסת. נהדק בתחתית התבנית או הרינג (לא לשכוח לרפד את הרינג בשקף) נכניס למקפיא ובינתיים נכין את המוס.

למוס:

  • נשרה את הג׳לטין במים 10 דקות.
  • בקערה נשים את השוקולד הלבן ו100 מל שמנת מתוקה.
  • נכניס למיקרו לדקה/דקה וחצי ונערבב היטב להמסה מלאה. (ניתן להמיס על בן מארי) נמיס את הג׳לטין 10 שניות במיקרו.
  • נוסיף לשוקולד ונערבב היטב.
  • נוסיף בהדרגה ותוך כדי ערבוב את הגבינה הלבנה- חשוב מאוד שהיא תיהיה בטמפרטורת החדר- כך תמנעו מגושי ג׳לטין והעבודה תיהיה נכונה יותר:)
  • בקערת המיקסר נקציף את השמנת מתוקה עם מחית הוניל למרקם יוגורט (שלא תיהיה מוקצפת מידי למצב יציב אבל גם לא תיהיה נוזלית. אם היא תיהיה מוקצפת מידי- השכבות לא יצאו ישרות ואם היא תיהיה ממש נוזלית היא לא תתייצב)
  • נערבב בהדרגה ובתנועות קיפול את תערובת השוקולד והגבינה לקצפת.
  • נחלק ל3 קערות (אם בא לכם להיות מדוייקים- תשקלו את כל תערובת המוס ותחלקו ל3 חלקים שווים) קערה אחת נשאיר לבנה.
  • בקערה השנייה נוסיף 2 כפות ממרח שוקולד וכף ממרח לוטוס ונערבב.
  • בקערה השלישית- 2 כפות לוטוס ונערבב.
  • נתחיל בהרכבה- נוציא את תחתית הלוטוס מהמקפיא, נמזוג מעל את המוס הכהה ונכניס למקפיא לחצי שעה.
  • את שאר קערות המוס נשמור בינתיים בחוץ בטמפרטורת החדר (לא להכניס למקרר- זה יתייצב לכם ויהרוס את השכבות הישרות)
  • לאחר חצי שעה נוסיף מעל את המוס לוטוס ונכניס שוב לחצי שעה.
  • לאחר חצי שעה נמלא במוס הלבן ונכניס למקפיא לפחות ל6 שעות לפני החילוץ.

לספירלה לוטוס:

  • ממיסים ממרח לוטוס במיקרו.
  • ממלאים את התבנית.
  • דופקים מעט להוצאת בועות אוויר ומכניסים למקפיא לשעתיים (את התבנית ניתן לרכוש בחנויות מתמחות באפייה) אם אין לכם תבנית אפשר פשוט ליצור טפטופים עם ממרח הלוטוס המומס בעזרת שקית זילוף;)
  • שומרים במקפיא עד 3 שבועות או במקרר עד 5 ימים

תהנו❤️

 

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: