עוגת מדוביק כוורת

 

מתכון חדש ומושלם לראש השנה ולכל ימות השנה! עוגת מדוביק רוסית, כל כך טעימההה! שכבות של ביסקוויט דבש וקרם שמנת – אין מי שלא אוהב אותה!!!!

 

מתכון לעוגה בקוטר 18 או 16 אפשר גם יותר גדולה – קחו בחשבון שהיא תיהיה נמוכה יותר אלא אם תכפילו כמויות. לבצק:

  • 150 גרם חמאה (מחמאה לגרסת פרווה)
  • חצי כוס סוכר (100 גרם)
  • שליש כוס דבש (100 גרם)
  • כפית סודה לשתיה (6 גרם)
  • 3 ביצים
  • 5 כוסות קמח (700 גרם)
  • כפית תמצית/מחית וניל

 

לקרם שמנת חמוצה:

  • 400 גרם שמנת חמוצה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • כפית מחית וניל
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות פודינג וניל

 

לקרם בגרסת הפרווה:

  • 1 פחית קרם קוקוס (מקררים את הפחית ולאחר שהיא קרה שופכים את המים – ואז נשאר החלק השומני איתו אנחנו נשתמש)
  • 250 מ״ל שמנת צמחית
  • 3 כפות פודינג וניל
  • מקציפים הכל יחד לקצפת רכה ולא יציבה מידי.

 

אופן הכנת הבצק:

  • ממיסים יחד במיקרו- חמאה, סוכר ודבש (דקה וחצי, עד שמומס וחמים)
  • מוסיפים תמצית וניל, סודה לשתייה וביצים בהדרגה.
  • מעבירים את התערובת למיקסר ומוסיפים את הקמח.
  • מערבלים לקבלת בצק נוח.
  • השתמשתי ב5 ניירות אפייה וכל פעם שאחד העיגולים יצאו מהתנור מיחזרתי את ניירות האפייה (במקום להשתמש ב10 ניירות)
  • מגלגלים את הבצק לנחש ארוך וחותכים ל10 חלקים שווים.
  • כל חלק מרדדים דק על נייר אפייה וקורצים עיגול בקוטר 20 (זה לא חובה ואתם יכולים לקרוץ ישר לגודל הרצוי. אני עושה את הפעולה הזו כי אני סופר פרפקציוניסטית והעיגולית טיפה מתעווטים באפייה)
  • אפשר לקרוץ בעזרת כל כלי כמו סיר, מכסה של סיר וכו׳. לא חייב רינגים בשביל זה.
  • מכניסים את העיגולים לתנור שחומם ל180 מעלות 6 דקות בדיוק (שימו טיימר כל פעם) נכנסו לי 2 במגש אז זה יוצא 5 נגלות של אפייה.
  • הבצק יוצא שחום מהתנור. כשהוא עדיין חם קרצתי מהם עיגולים בקוטר 18. אז בעצם יש לנו 10 שכבות אפויות.
  • לקישוט כוורת ציירתי על דף את הצורה הרצוייה, גזרתי וסימנתי בזהירות על הבצק (לא לחתוך עמוק מידי) אתם יכולים גם להדפיס את הצורה הזו מהגוגל ולגזור:)

 

לקרם:

  • מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ווניל.
  • מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקרם יציב.
  • מערבבים יחד את הקצפת ותערובת השמנת החמוצה.
  • מרכיבים את העוגה שכבה אחר שכבה.
  • מצפים מסביב בקרם הנותר (אם השכבת כוורת התלכלכה אפשר לנקות בעדינות עם נייר סופג) ממלאים את החור מעל בדבש;)
  • מכניסים למקרר ל24 שעות לפני האכילה (זה ממש שווה את זה! ממש כמו עוגת ביסקוויטים שניהייית טעימה יותר אחרי הרבה זמן במקרר.
  • שומרים במקרר עד שבוע.

 

תהנו מלא❤️❤️❤️ חג שמחחחח😍

 

 

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: