עוגת דריפ קייק לוטוס מושלמת, טעימה כל כך ומהפנטת ביופייה!
מצרכים לתבנית בקוטר 18 (עם הציפוי היא יוצאת בקוטר 20)
או 2 תבניות אינגליש קייק:
לעוגה הכי קלההה (הכל בקערה אחת):
- 200 גרם שמנת חמוצה ( או שמנת צמחית לפרווה)
- 250 מ"ל שמנת מתוקה (או שמנת צמחית לפרווה)
- שליש כוס שמן
- 4 כפות ממרח לוטוס
- כוס סוכר
- כף פודינג וניל
- חצי כפית מחית או תמצית וניל
- 4 ביצים
- כוס ושלושת רבעי קמח תופח 240 גרם (או קמח לבן עם 2 כפיות אבקת אפייה)
- קורט מלח
- 15 עוגיות לוטוס שבורות גס
לסירופ סוכר :
- כוס מים
- כוס סוכר
קצפת למילוי וציפוי:
- 750 מ"ל שמנת מתוקה (או צמחית, אני אישית לא אוהבת גלידן)
- 2 כפות אבקת סוכר
- חצי כפית מחית או תמצית וניל
- 6 כפות פודינג וניל
לציפוי וטפטופים – חצי צנצנת ממרח לוטוס חלק
(השתמשתי בצנצנת וחצי ממרח לוטוס לכל העוגה כולל המילוי)
לקישוטים:
- 200 גרם צימקאו לבן
- 2 כפות שמן
- 2 כפות ממרח לוטוס בתוך שקית זילוף
אופן ההכנה:
לעוגה:
- בקערה נערבב את כל המצרכים הרטובים ולבסוף נוסיף את הקמח.
- נערבב הכל לאיחוד (מרגע הוספת הקמח עדיף לערבב כמה שפחות)
- נוסיף את שברי העוגיות ונערבב בתנועות קיפול.
- נעביר לתבנית בקוטר 18 משומנת מעט ונכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות כשעה (ממליצה לבדוק כבר אחרי 45 דקות) עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
- טיפ שהעוגה תשאר עסיסית – ברגע שהיא יוצאת מהתנור תניחו מעל מגבת או תעטפו אותה בנייר כסף כדי שהיא תזיע ותספוג את האדים.
- מצננים את העוגה לגמרי.
- לאחר שהיא מתקררת חותכים ל3 שכבות שוות ( יש בחנויות שמתמחות באפייה מסור עוגות שמנסר אותם ישר ומדוייק אבל אם אין לכם אפשר פשוט לחתוך בזהירות עם סכין חדה)
- מכינים סירופ סוכר מכוס מים וכוס סוכר – מרתיחים עד שהסוכר נמס. משתמשים בסירופ כשהוא חמים.
- מכינים את הקצפת:
- מקציפים את כל המצרכים עד לקצפת יציבה מאוד.
- עוברים להרכבה:
- מניחים שכבה ראשונה של עוגה על משטח או קרטון עוגה.
- מרטיבים בנדיבות בסירופ סוכר.
- מזלפים קצפת ומשאירים מקום במרכז.
- מזלפים ממרח לוטוס בנדיבות במרכז.
- מניחים מעל עוגה נוספת וחוזרים על הפעולה.
- גם את העוגה האחרונה מרטיבים.
- מצפים את כל העוגה בקרם – אפשר עם שקית זילוף – זה מאוד נוח ומדוייק.
- מיישרים את העוגה עם קלף ברזל או פלטה מדורגת.
- לקראת סיום המריחה – כדי להגיע לתוצאה חלקה ומושלמת כדאי לטבול את הפלטה במים רותחים ולעבור בעדינות על העוגה.
- מכניסים את העוגה למקפיא לשעה לפני הטפטופים.
- מחממים ממרח לוטוס במיקרו כ30 שניות עד שהוא הופך לנוזלי (אבל לא חם מידי)
- שופכים מעל העוגה ומיישרים במהירות.
- בעזרת שקית זילוף יוצרים טפטופים על העוגה.
- ניתן לקשט כמו שאני מראה בסרטון – השתמשתי ב200 גרם צימקאו DLA חלבי וטעים + 2 כפות שמן,
- מורחים על נייר אפייה, מזגגים בממרח לוטוס ועוגיות ומכניסים למקרר ל10 דקות.
- לאחר 10 דקות שוברים את הקישוטים ומניחים על העוגה!
- קישוט מושלם בקלי קלות!
- שימו לב שלא כדאי להכין עם שוקולד לבן כי הוא נמס מאוד מהר בידיים ולא תצליחו להניח אותו על העוגה.
- שומרים את העוגה במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 שבועות!
תהנו מלא:)