עוגת דריפ קייק לוטוס מטורפת!

     עוגת דריפ קייק לוטוס מושלמת, טעימה כל כך ומהפנטת ביופייה!

מצרכים לתבנית בקוטר 18 (עם הציפוי היא יוצאת בקוטר 20)

או 2 תבניות אינגליש קייק:

לעוגה הכי קלההה (הכל בקערה אחת):

  • 200 גרם שמנת חמוצה ( או שמנת צמחית לפרווה)
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (או שמנת צמחית לפרווה)
  • שליש כוס שמן
  • 4 כפות ממרח לוטוס
  • כוס סוכר
  • כף פודינג וניל
  • חצי כפית מחית או תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • כוס ושלושת רבעי קמח תופח 240 גרם (או קמח לבן עם 2 כפיות אבקת אפייה)
  • קורט מלח
  • 15 עוגיות לוטוס שבורות גס

לסירופ סוכר :

  • כוס מים
  • כוס סוכר

קצפת למילוי וציפוי:

  • 750 מ"ל שמנת מתוקה (או צמחית, אני אישית לא אוהבת גלידן)
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • חצי כפית מחית או תמצית וניל
  • 6 כפות פודינג וניל

לציפוי וטפטופים – חצי צנצנת ממרח לוטוס חלק

(השתמשתי בצנצנת וחצי ממרח לוטוס לכל העוגה כולל המילוי)

לקישוטים:

  • 200 גרם צימקאו לבן
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות ממרח לוטוס בתוך שקית זילוף

אופן ההכנה:

לעוגה:

  • בקערה נערבב את כל המצרכים הרטובים ולבסוף נוסיף את הקמח.
  • נערבב הכל לאיחוד (מרגע הוספת הקמח עדיף לערבב כמה שפחות)
  • נוסיף את שברי העוגיות ונערבב בתנועות קיפול.
  • נעביר לתבנית בקוטר 18 משומנת מעט ונכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות כשעה (ממליצה לבדוק כבר אחרי 45 דקות) עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
  • טיפ שהעוגה תשאר עסיסית – ברגע שהיא יוצאת מהתנור תניחו מעל מגבת או תעטפו אותה בנייר כסף כדי שהיא תזיע ותספוג את האדים.
  • מצננים את העוגה לגמרי.
  • לאחר שהיא מתקררת חותכים ל3 שכבות שוות ( יש בחנויות שמתמחות באפייה מסור עוגות שמנסר אותם ישר ומדוייק אבל אם אין לכם אפשר פשוט לחתוך בזהירות עם סכין חדה)
  • מכינים סירופ סוכר מכוס מים וכוס סוכר – מרתיחים עד שהסוכר נמס. משתמשים בסירופ כשהוא חמים.
  • מכינים את הקצפת:
  • מקציפים את כל המצרכים עד לקצפת יציבה מאוד.
  • עוברים להרכבה:
  • מניחים שכבה ראשונה של עוגה על משטח או קרטון עוגה.
  • מרטיבים בנדיבות בסירופ סוכר.
  • מזלפים קצפת ומשאירים מקום במרכז.
  • מזלפים ממרח לוטוס בנדיבות במרכז.
  • מניחים מעל עוגה נוספת וחוזרים על הפעולה.
  • גם את העוגה האחרונה מרטיבים.
  • מצפים את כל העוגה בקרם – אפשר עם שקית זילוף –  זה מאוד נוח ומדוייק.
  • מיישרים את העוגה עם קלף ברזל או פלטה מדורגת.
  • לקראת סיום המריחה – כדי להגיע לתוצאה חלקה ומושלמת כדאי לטבול את הפלטה במים רותחים ולעבור בעדינות על העוגה.
  • מכניסים את העוגה למקפיא לשעה לפני הטפטופים.
  • מחממים ממרח לוטוס במיקרו כ30 שניות עד שהוא הופך לנוזלי (אבל לא חם מידי)
  • שופכים מעל העוגה ומיישרים במהירות.
  • בעזרת שקית זילוף יוצרים טפטופים על העוגה.
  • ניתן לקשט כמו שאני מראה בסרטון – השתמשתי ב200 גרם צימקאו DLA חלבי וטעים + 2 כפות שמן,
  • מורחים על נייר אפייה, מזגגים בממרח לוטוס ועוגיות ומכניסים למקרר ל10 דקות.
  • לאחר 10 דקות שוברים את הקישוטים ומניחים על העוגה!
  • קישוט מושלם בקלי קלות!
  • שימו לב שלא כדאי להכין עם שוקולד לבן כי הוא נמס מאוד מהר בידיים ולא תצליחו להניח אותו על העוגה.
  • שומרים את העוגה במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 שבועות!

תהנו  מלא:)

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן