עוגת גן – עוגת שוקולד ענקית חלבי או פרווה

לעוגת שוקולד בתבנית גן 30*40 (חד פעמית, התבנית הכי גדולה):

 

  • 6 ביצים XL (או 7 ביצים L, או 8 ביצים M)
  • 2 כוסות סוכר
  • כוס שמן
  • כוס קקאו
  • 2 כוסות מים/מיץ תפוזים/שמנת מתוקה
  • 4 כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
  • כפית תמצית וניל

 

סירופ סוכר:

  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס מים

 

לגנאש שוקולד:

  • 220 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה ( צמחית לפרווה)

 

אופן ההכנה-

  • מקציפים את הביצים השלמות ומוסיפים סוכר בהדרגה. מקציפים 10 דקות עד לקצף בהיר
  • מוסיפים כוס שמן, כוס קקאו- וממשיכים בעיבוד במהירות נמוכה.
  • מוסיפים 2 כוסות מים תמצית וניל ו4 כוסות קמח בהדרגה ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
  • מכניסים לתבנית
  • אופים בחום של 170 מעלות 40 דקות עד שעה, אחרי 40 דקות תבדקו את העוגה!- עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.
  • מכינים סירופ סוכר- מרתיחים סוכר עם מים עד שהסוכר נמס לגמרי.
  • מחוררים עם קיסם את העוגה ומרטיבים בסירופ (כשהעוגה התקררה לגמרי והסירופ חם)
  • מכינים גנאש – ממיסים במיקרו או על בן מארי שמנת ושוקולד ומערבבים לאיחוד.
  • שופכים מעל העוגה ומיישרים עם פלטה או כף.
  • מקררים את העוגה במקרר לפחות שעה לפני החיתוך.
  • חותכים את העוגה לריבועים ישרים (אני משתמשת בסרגל ומסמנת קוביות בגודל 5*5)
  • החיתוך נעשה עם סכין חלקה שטבולה במים רותחים, מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך על מנת לקבל קוביות נקיות.
  • מקשטים בסוכריות ובמה שאוהבים.
  • שומרים את העוגה במקרר עד 5 ימים
  • אין בעיה להקפיא את העוגה עד 3 שבועות

תהנו מלאאאא!

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן