לעוגת שוקולד בתבנית גן 30*40 (חד פעמית, התבנית הכי גדולה):
- 6 ביצים XL (או 7 ביצים L, או 8 ביצים M)
- 2 כוסות סוכר
- כוס שמן
- כוס קקאו
- 2 כוסות מים/מיץ תפוזים/שמנת מתוקה
- 4 כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
- כפית תמצית וניל
סירופ סוכר:
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס מים
לגנאש שוקולד:
- 220 גרם שוקולד מריר
- 250 מ"ל שמנת מתוקה ( צמחית לפרווה)
אופן ההכנה-
- מקציפים את הביצים השלמות ומוסיפים סוכר בהדרגה. מקציפים 10 דקות עד לקצף בהיר
- מוסיפים כוס שמן, כוס קקאו- וממשיכים בעיבוד במהירות נמוכה.
- מוסיפים 2 כוסות מים תמצית וניל ו4 כוסות קמח בהדרגה ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
- מכניסים לתבנית
- אופים בחום של 170 מעלות 40 דקות עד שעה, אחרי 40 דקות תבדקו את העוגה!- עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.
- מכינים סירופ סוכר- מרתיחים סוכר עם מים עד שהסוכר נמס לגמרי.
- מחוררים עם קיסם את העוגה ומרטיבים בסירופ (כשהעוגה התקררה לגמרי והסירופ חם)
- מכינים גנאש – ממיסים במיקרו או על בן מארי שמנת ושוקולד ומערבבים לאיחוד.
- שופכים מעל העוגה ומיישרים עם פלטה או כף.
- מקררים את העוגה במקרר לפחות שעה לפני החיתוך.
- חותכים את העוגה לריבועים ישרים (אני משתמשת בסרגל ומסמנת קוביות בגודל 5*5)
- החיתוך נעשה עם סכין חלקה שטבולה במים רותחים, מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך על מנת לקבל קוביות נקיות.
- מקשטים בסוכריות ובמה שאוהבים.
- שומרים את העוגה במקרר עד 5 ימים
- אין בעיה להקפיא את העוגה עד 3 שבועות
תהנו מלאאאא!