עוגת גבינה פירורים קלאסית

לפעמים הקלאסיקה פשוט מנצחת!!! עוגת גבינה קלאסית הכי טעימה שיש! עם או בלי ג'לטין, הסבר מפורט על הכל!

מצרכים לתבנית בקוטר 18 (אפשר גם 20 אך היא תיהיה נמוכה יותר)

בכמות הזו ניתן לעשות גם ב2 קופסאות קריסטליות קוטר 16

לתבנית 24 או 26 – תכפילו כמויות😊

  • 22 יחידות בסיקוויטים טחונים
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • מיכל גבינת שמנת באחוז גבוהה  (225 גרם)
  • מיכל גבינה לבנה (250 גרם)
  • רבע כוס סוכר
  • 80 גרם פודניג וניל 
  • 500 מל׳ שמנת מתוקה
  • כפית תמצי או מחית וניל
  • 5 גרם ג׳לטין (אופצייה לא חובה)

האם להוסיף ג'לטין או לא ומה המטרה שלו בעוגה:

במידה ולא שמים ג'לטין – כדי שהעוגה תיהיה יציבה מספיק ולא תימס חשוב להקציף את השמנת עם הפודינג למרקם יציב מאוד! החיסרון ללא ג'לטין – העוגה יוצאת עם בועות ולא חלקה ונקייה בדפנות. יש כאלה שזה לא מפריע להם – אז כנראה זו האופצייה בשבילכם.

להכנה עם ג'לטין – מקציפים את השמנת עם הפודינג למרקם יוגורט (לא נוזלי מאוד וגם לא יציב… באמצע) היתרונות בהוספת הג'לטין – בגלל שהתערובת נוזלית יותר היא תופסת את הצורה של התבנית וכך מתקבלת עוגה נקייה , חלקה ויפה! אם אתם עושים את העוגה מעוצבת – רצוי לשים ג'לטין.

אופן ההכנה:

  • מערבבים את הביסקוויטים הטחונים עם החמאה המומסת. 
  • מהדקים הייטב את רוב הביסקוויטים לתחתית רינג קוטר 18 (משאירים 5 כפות פירורים לפיזור מעל)
  • מכניסים את התחתית למקפיא עד שהקרם מוכן.
  • מערבבים את הגבינות עם הסוכר. 
  • מקציפים שמנת מתוקה ופודינג למרקם יציב ומקפלים פנימה את הגבינות (אם משתמשים בג׳לטין- מקציפים את השמנת למרקם יוגורט – כמעט נוזלי- תראו את ההיילייט שלי באנסטגרם תוכלו לראות את המרקם, משרים את הג'לטין במים 10 דקות, ממיסים במיקרו 10 שניות, מוסיפים כף מהגבינות לג'לטין ומערבבים במהירות , מוסיפים עוד כף ומערבבים, מוסיפים את כל הג'לטין לגבינות ומערבבים במהירות ולבסוף מקפלים את תערובת השמנת לתוך הגבינות בהדרגה – השוואת המרקמים חשובה פה כדי שלא יהיו גושי ג'לטין)
  • שופכים את התערובת מעל תחתית הביסקוויטים ומיישרים:)
  • בשלב הזה מוסיפים את הפירורים (אם אני עושה עם ג׳לטין אני שמה את הפירורים בסוף- אחרי שהעוגה קפואה) 
  • מקפיאים 4 שעות לפני החילוץ
  • מחלצים את העוגה בעזרת ברנר או מגבת שטבולה במים רותחים 
  • אפשר להשתמש בשקף לתוצאה מושלמת. 
  • אחרי החילוץ אפשר לשמור את העוגה במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 שבועות.

תהנווווו אהובים!

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: