עוגת גבינה פירורים קלאסית

לפעמים הקלאסיקה פשוט מנצחת!!! עוגת גבינה קלאסית הכי טעימה שיש! עם או בלי ג'לטין, הסבר מפורט על הכל!

מצרכים לתבנית בקוטר 18 (אפשר גם 20/22 אך היא תיהיה נמוכה יותר)

בכמות הזו ניתן לעשות גם ב2 קופסאות קריסטליות קוטר 16

לתבנית 24 או 26 – תכפילו כמויות😊

  • 22 יחידות בסיקוויטים טחונים
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • מיכל גבינת שמנת באחוז גבוהה  (225 גרם)
  • מיכל גבינה לבנה (250 גרם)
  • רבע כוס סוכר
  • 80 גרם פודניג וניל 
  • 500 מל׳ שמנת מתוקה
  • כפית תמצי או מחית וניל
  • 5 גרם ג׳לטין (אופצייה לא חובה)
  • 30 מ״ל מים להשריית הג׳לטין

ההבדל בין עוגה ללא ג׳לטין לעוגה עם ג׳לטין:

עוגה ללא ג׳לטין יציבה מלכתחילה, היא לא יוצאת דוגמנית ולא יוצאת חלקה, אך יש כאלה שמעדיפים את האופציה הזו ולא אוהבים ג׳לטין.

עם ג'לטין – מקציפים את השמנת עם הפודינג למרקם יוגורט (לא נוזלי מאוד וגם לא יציב… באמצע) היתרונות בהוספת הג'לטין – בגלל שהתערובת נוזלית יותר היא תופסת את הצורה של התבנית וכך מתקבלת עוגה נקייה , חלקה ויפה! אם אתם עושים את העוגה מעוצבת – רצוי לשים ג'לטין, אם משתמשים נכון עם ג׳לטין הוא לא מורגש בכלל!!!!!

אופן ההכנה:

  • מערבבים את הביסקוויטים הטחונים עם החמאה המומסת. 
  • מהדקים הייטב את רוב הביסקוויטים לתחתית רינג קוטר 18 (משאירים 5 כפות פירורים לפיזור מעל)
  • מכניסים את התחתית למקפיא עד שהקרם מוכן.
  • מערבבים את הגבינות עם הסוכר. 
  • מקציפים שמנת מתוקה ופודינג למרקם יציב מאוד ומקפלים פנימה את הגבינות (אם משתמשים בג׳לטין- מקציפים את השמנת למרקם יוגורט – כמעט נוזלי- תראו את ההיילייט שלי באנסטגרם תוכלו לראות את המרקם, משרים את הג'לטין במים 10 דקות, ממיסים במיקרו 10 שניות, מוסיפים כף מהגבינות לג'לטין ומערבבים במהירות , מוסיפים עוד כף ומערבבים, מוסיפים את כל הג'לטין לגבינות ומערבבים במהירות ולבסוף מקפלים את תערובת השמנת לתוך הגבינות בהדרגה – השוואת המרקמים חשובה פה כדי שלא יהיו גושי ג'לטין)
  • שופכים את התערובת מעל תחתית הביסקוויטים ומיישרים:)
  • בשלב הזה מוסיפים את הפירורים (אם אני עושה עם ג׳לטין אני שמה את הפירורים בסוף- אחרי שהעוגה קפואה) 
  • מקפיאים 4 שעות לפני החילוץ
  • מחלצים את העוגה בעזרת ברנר או מגבת שטבולה במים רותחים 
  • אפשר להשתמש בשקף לתוצאה מושלמת. 
  • אחרי החילוץ אפשר לשמור את העוגה במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 שבועות.

תהנווווו אהובים!

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן