עוגת בורקיטס

 

עוגת בורקיטס בהשראת עוגת הרוגלך למפורסמת! כל כך טעיםםםם שכבות של בצק וגבינות קל להכנה לא חייב מיקסר! בקיצור למה אתם מחכיייים? לכו להכין:)

 

מצרכים לתבנית בקוטר 20 או 22 (36 יחידות בורקיטס) :

  • 500 גרם קמח (3 ורבע כוסות)
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 200 מל שמנת חמוצה (מיכל אחד או 200 גרם גבינה לבנה)
  • רבע כוס מים (לפי כוסות מדידה)
  • חצי כפית מלח – לא חובה בכלל, רק למי שאוהב שזה מלוח)

 

למלית:

  • 250 גרם גבינת ריקוטה 5 אחוז
  • 100 גרם בולגרית מעודנת מגורדת (השתמשתי בקוביות בולגרית מעודנת)
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת בין השכבות- גבינה צהובה מגורדת (100 גרם יספיק)

 

להברשה:

  • חלמון + מעט מים שומשום, קצח (שומשום שחור)

 

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר נערבל את כל המצרכים יחד עד קבלת בצק חלק (לא חייב מיקסר, אפשר עם הידיים) הזהרו מערבול יתר, זה הורס את פריכות הבצק.
  • עוטפים בניילון נצמד.
  • מעבירים למקרר לשעה לפחות (שעתיים שלוש זה גם סבבה) מערבבים את כל מצרכי המלית ביחד. הכי קל:)
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של ס"מ אחד, מקמחים גם מלמעלה (חילקתי את הבצק ל2 שיהיה נוח לרדד)
  • קורצים עיגולים עם חותכן או כוס (השתמשתי בחותכן קוטר 6) ממלאים כל עיגול בכפית מהמלית.
  • סוגרים ומהדקים טוב טוב.
  • מורחים בחלמון ומפזרים מעל שומשום.
  • חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
  • מסדרים את הבורקיטסים בתבנית מרובעת או מלבנית (שמתי 6 בכל טור) מפזרים מעל גבינה צהובה ומסדרים מעל עוד שכבת בורקיטס.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות 40-50 דקות – הבורקיטס מוכן שהוא שחום ויפה:)
  • זוללים את הדבר המושלםםםם הזה! אפשר לחתוך לקוביות, להקפיא ובכל פעם לחמם את הכמות הרצוייה:)

 

בתיאבון:)

 

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: