עוגיות שוקוצ'יפס חמאה חומה

העוגיות הכי נצפות בעמוד! הכי טעימות! רכות כמו בחו"ל! בשיתוף ניצן קריבין, חברה שלי, זוכת בייק אוף 1 המושלמת.

 

מצרכים ל 25 עוגיות בינוניות:

  • 1 ושלושת רבעי כוסות קמח
  • כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 220 גרם חמאה
  • 1 כוס (לא דחוסה מאוד) סוכר חום כהה (לא ניתן להחליף בסוכר אחר, הוא כל הטעם)
  • חצי כוס סוכר לבן
  • כפית תמצית/מחית וניל
  • כפית נס קפה (לא חובה)
  • ביצה + חלמון
  • כוס שוקו ציפס

 

אופן ההכנה:

  • נתחיל להשחים את החמאה (זה לא חובה, אפשר להשתמש בחמאה רכה בטמפרטורת החדר בלי להשחים. השחמת החמאה נותן טעם עמוק ומיוחד אז ממליצה!)
  • בסיר קטן נבשל חמאה על אש נמוכה רבע שעה עד לקבלת גוון חום (אתם תריחו ריח מטורף באוויר) בתהליך הזה החמאה מקבלת טעם אגוזי מטריףףףף שאין דברים כאלה!
  • מוזגים את החמאה לכוס או קערה, בשלב הזה מוסיפים את הקפה (אם רוצים, הוא לא חובה ובקושי מורגש- אבל לדעתי מקפיץ את הטעמים)
  • מערבבים ומכניסים מעט למקרר עד שהחמאה פושרת ולא חמה.
  • בקערה מערבבים את החמאה עם הסוכרים והוניל 5 דקות.
  • מוסיפים ביצה וחלמון וממשיכים לערבב עד לאיחוד, עד לקבלת תערובת בהירה (חשוב שהסוכר ימס בתערובת, שלא יהיו לכם גרגירים)
  • מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת ומוסיפים לתערובת הרטובה ב3 פעמים.
  • לסיום מוסיפים שוקוצ׳יפס.
  • בשלב הזה אפשר כבר לגלגל לכדורים ולהניח במגש התנור על גבי נייר אפייה.
  • אם הבצק רך לכם מידי- אפשר להכניס לכמה דקות למקרר/למקפיא
  • אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות טורבו , 6-8 דקות. העוגייה שחומה מעט מסביב. לא נוגעים בעוגיות עד שהן מתקררות לגמרי (הם ממש רכוווות שיוצאות מהתנור)
  • שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים, אפשר להקפיא את כדורי הבצק ולאפות בכל פעם. זמן האפייה יהיה ארוך יותר (רבע שעה)

 

תהנו מלא:)

 

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: