עוגה בחושה וניל קלאסית

עוגת וניל קלאסית עם קצפת מעל… מה צריך יותר מזה?!

אוורירית ורכה בטירוף!


מצרכים:

  • 3 ביצים
  • כוס סוכר
  • 200 גרם שמנת חמוצה (אפשר להחליף במיץ תפוזים/לימונדה/מים לגרסת פרווה)
  • 3/4 כוס שמן
  • כוס קמח תופח (או קמח רגיל ושקית אבקת אפייה)
  • כפית מחית/תמצית וניל

אופן ההכנה:

  • במיקסר נקציף את הביצים עם סוכר בהדרגה עד לקצף תפוח ובהיר. 
  • נוסיף שמן ושמנת חמוצה ונערבל מעט. נוסיף מחית וניל וקמח ונערבל ממש טיפה רק עד לאיחוד (לא לערבל יותר מידי)
  • מעבירים לתבניות, מתאים ל2 אינגליש קייק או לרינג קוטר 18 או 20
  • נעביר לתנור שחומם מראש ל170 מעלות,
  • נאפה כ35-45 דקות שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים:) אני ממש אוהבת ליישר אותה מלמעלה ולהוסיף קצפת! היא מושלמת עם קצפת!
  • 250 מל שמנת מתוקה (או צמחית לפרווה)
  • 2 כפות פודינג וניל 
  • מקציפים לקצפת יציבה;)
  • כמו שאתם רואים, קישטתי בשירקוש בלאבוש כמו שאני אוהבת:) שוקולדים מומסים בשקית זילוף:) אפשר להוסיף אגוזים, מיני קליק ואיזה תוספת שבא לכם:) בלי כאב ראש והכי כיף שאפשר:)
  • שומרים את העוגה בקופסא אטומה במקרר עד 5 ימים, אוכלים בטמפרטורת החדר (פשוט תוציאו כל פעם חתיכה לכמה דקות בחוץ)

תהנוווו

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: