סמבוסק חומוס עיראקי מטוגן ואותנטי של סבתא שרה המהממת שלי!
מתכון שמזכיר לי ילדות, ריח של שישי בצהריים וטעמים של בית🤍
פעם הסבתות היו משתמשות במרגרינה לכל מתכון,
מאז שסבתא שלי גילתה את הנטורינה – היא בעננים! הטעם, המרקם של הבצק – פשוט משדרג!
פרסום ממומן בשיתוף שמרית
מתכון ל50 סמבוסק (אפשר לעשות חצי מתכון:)
מצרכים לבצק:
קילו קמח תופח מנופה
כף מלח
200 גרם נטורינה מומסת
2 כוסות מים פושרים
למילוי:
700 גרם חומוס מושרה לילה שלם במים, מבושל
(אפשר להשתמש בחומוס שימורים/מבושל)
3 בצלים
כפית פפריקה חריפה
כפית שטוחה כמון
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
מכינים את המילוי – מטגנים במעט שמן זית בצלים קצוצים עד לקירמול והזהבה, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן כדקה על אש נמוכה.
בינתיים מועכים את החומוס (סבתא טוחנת במטחנת בשר, אבל אפשר גם לרסק כמו פירה)
מוסיפים את תערובת הבצל והתבלינים ומערבבים לאיחוד.
לבצק – שמים יחד את כל המצרכים ולשים לקבלת בצק אחיד ונוח.
מחלקים את הבצק לעיגולים שווים בגודל כדור פינגפונג:)
פותחים כל כדור בעזרת מערוך, שמים במרכז כף מהמילוי (בנדיבות)
סוגרים לצורת סמבוסק ומהדקים טוב טוב את הקצוות.
מטגנים בשמן עמוק וחם עד להזהבה משני הצדדים. מגישים חם😛
סבתא מכינה את כל הכמות הזאת (יוצאים 50 יחידות) ומקפיאה אותם לפני הטיגון!
בכל פעם שמתחשק היא מטגנת את הכמות הרצויה (כי זה הכי הכי טעים כשזה יוצא מהשמן)
תהנווו🥰😍