סופגניות פיצה במלא טעמים

סופגניות פיצה!

הה מתכון שהיה בבייקרי שלי לפני 4 שנים וזכה למקום 4 בארץ בסופגניות המקוריות והאיכותיות!

עכשיו אתם יכולים להכין בעצמכם בבית😍

השתמשתי כמו תמיד בשמרים טריים של שמרית (כי אין על שמרים טריים!). בזכותם זמן ההתפחה מתקצר  וכל הבית מתמלא בריח של קונדיטוריה!

והשתמשתי גם בנטורינה בטעם חמאה, שהיא תחליף פרווה מושלם לחמאה, גם מבחינת המרקם וגם הטעם העשיר, והיא ללא חומרים משמרים!

פרסום ממומן בשיתוף שמרית.

מתכון ל24 סופגניות (3 פיצות של 8 משולשים)

לבצק:

3/4 כוס חלב סויה/שיבולת פושר או מים (200 מל)

4 כפות סוכר

2 כפות גדושות שמרים טריים (30 גרם)

600 גרם קמח

2 ביצים

50 גרם נטורינה בטעם חמאה מומסת

כף אלכוהול (לא חובה, אבל עוזר שהשמן לא יספג בסופגניה)

כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:

בקערת במיקסר נערבב את כל החומרים היבשים מלבד המלח.

נוסיף את המצרכים הרטובים ונלוש את הבצק כרבע שעה, לקראת סיום נוסיף את המלח.

לישה ארוכה חשובה להתפתחות הגלוטן בבצק – מה שיתן לנו סופגניה אוורירית במרקם של ענן:)

איך בודקים שהגלוטן

יתפתח?

מותחים חתיכת בצק, אם יש חלון שקוף שלא נקרע- זה אומר שהבצק מוכן.

מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

בחורף אפשר לזרז תפיחה ולחמם תנור ל50 מעלות, לכבות ולהכניס את הבצק לאחר כמה דקות כשהתנור בתמפרטורה חמימה. או שאפשר להדליק מזגן על חימום😉

לאחר התפחה מורידים לבצק את האוויר.

חותכים ל3 חלקים.

עובדים עם מעט קמח במשטח.

מרדדים כל חלק לעיגול יחסית עבה (ראו בסרטון) קורצים עיגול עם רינג/תבנית בקוטר 22 חותכים למשולשים עם גלגלת פיצה או סכין חדה:) מעבירים כל משולש לריבוע נייר אפייה שיקל עלינו בהרמת המשולשים לשמן.

מכסים במגבת ומתפיחים שוב 40 דקות להכפלת נפח.

מטגנים את הדונאטס בשמן חם, שימו לב שהוא לא חם מידי, תעשו ניסיון על משולש אחד כדי לוודא שהבצק לא נשרף מבחוץ ומבפנים עדיין בצק (שמן על 160-170 מעלות אם יש לכם מד חום:)

מטגנים 2/3 דקות מכל צד להשחמה (מוציאים בזהירות את ניירות האפייה – הן משתחררים בקלות) אם לא ניהיה לכם פס לבן- זה כי הבצק לא תפח מספיק.

שימו לב שהוא מכפיל את הנפח. זה חשוב.

מעבירים לנייר סופג/רשת צינון

ציפויים:

גנאש שוקולד מריר- 100 גרם שוקולד מריר + 100 מ״ל שמנת מתוקה- ממיסים יחד במיקרו כדקה ומערבבים להמסה.

מצפים את הדונאטס שהגנאש חמים אבל לא חם מאוד.

גנאש שוקולד לבן או רובי- 100 גרם שוקולד לבן/רובי + 50 מ״ל שמנת מתוקה – ממיסים באותו האופן, אפשר להוסיף צבעי מאכל לשוקולד👆

גנאש שוקולד חלב- 100 גרם שוקולד חלב +60 מ״ל שמנת מתוקה – ממיסים באותו האופן👆

 

מילויים:

השמתמשתי בממרחים מוכנים שקונים בחנויות אפייה. יש מלא מלא טעמים מגניבים ומיוחדים!!!

תהנו מלא❤️

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן