מקלות בייגל בשר

בייגל טורקי (סימיט) במילוי בשר עסיסי😛

בצק רך ונעים כמו ענן, כל כך כיפי לעבודה!

השתמשתי בשמרים טריים ובנטורינה שמעשירה את מרקם הבצק, על בסיס שמן קוקוס עם טעם ניטרלי וללא חומרים משמרים!

בצק שלא תפסיקו להכין!

פרסום ממומן בשיתוף שמרית.

לבשר:

קילו בשר טחון עם מעט שומן

בצל גדול

3 שיני שום כתוש

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית כמון

כפית מלח

2 כפות רסק עגבניות

לבצק:

קילו קמח

50 גרם שמרים טריים (אל תוותרו, זה מושלם!)

2 כפות סוכר

כף מלח

100 גרם נטורינה מומסת

2.5 כוסות מים (מדידה)

לטבילה:

3 כוסות מים חמים (לא רותחים)

חצי כוס סילאן

חבילת שומשום לציפוי

אופן ההכנה:

לבשר:

בסיר על אש בינונית נשים שמן, בצל ושום ונטגן 2 דקות. נוסיף את הבשר והתבלינים ונמשיך בטיגון עד שהבשר משנה את צבעו (לא יותר מידיי כי הוא עוד עובר אפייה ואנחנו רוצים שישאר עסיסי)

נצנן.

לבצק:

בקערת המיקסר עם וו לישה (או עם הידיים)

נשים קמח, שמרים, סוכר ומלח ונערבב.

נוסיף נטורינה ומים ונלוש כ8 דקות לקבלת בצק נעים ורך.

נכסה ונתפיח כשעה עד הכפלת הנפח.

נחלק את הבצק ל16 חלקים ונגלגל לכדורים (כל כדור 100 גרם)

נפתח כל כדור עם מערוך לאליפסה ארוכה ורחבה.

נחתוך עם סכין פסים דקים בצד אחד לאורך כל הבצק. בצד השני (איפה שלא חתכנו) נמלא בשר בנדיבות. נגלגל בצורה הדוקה למקל ארוך.

נתפיח שוב כרבע שעה.

נערבב מים עם סילאן ונטבול את המקלות ומיד אחר כך נצפה בשומשום.

נעביר למגש האפייה ונאפה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות 15-20 דקות עד להזהבה.

מגישים חם.

שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים (מחממים לפני הגשה)

או שאפשר להקפיא את המקלות עד חודש.

תהנווו🫶🏼

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן