קרם ברולה קלאסי – אין טעים כזה!
וגם – איך משדרגים קרם ברולה ומגוונים בטעמים.
מצרכים ל12 יחידות אישיות:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת צמחית/ קרם קוקוס לגרסת הפרווה
- חצי כוס סוכר
- קורט מלח
- 5 חלמונים
- גרגירים ממקל וניל אחד או כפית מחית וניל (אפשר גם תמצית, אבל קרם ברולה אמיתייי זה רק עם וניל אמיתי!)
תוספות ושדרוגים:
מי שמכיר ועוקב הרבה זמן יודע איך אני אוהבת את הברולה שלי!
ברולה מסקרפונה ושוקולד לבן!
- אני מורידה מכמות הסוכר ושמה רק 2 כפות.
- מוסיפה לתערובת 3 כפות של גבינת מסקרפונה מעורבבת בטמפרטורת החדר ו 150 גרם שוקולד לבן (אפשר גם חלב או מריר)
- עוד אופציות לשדרוג – 2 כפות גדושות של מחית או ממרח לדוגמא – מחית פיסטוק, מחית פרלינה, נוטלה, או כל ממרח אחר שאוהבים.
אופן ההכנה הבסיסי:
- בסיר קטן מרתיחים שמנת עם סוכר ווניל.
- בקערה מערבבים הייטב את החלמונים.
- מוסיפים בזרם דק תוך כדי ערבוב מהיר את השמנת הרותחת לחלמונים (זה נקרא השוואת טמפרטורות על מנת שלא יהיה לנו חביתה)
- מסננים את כל התערובת למד ליטר שיהיה נוח למזוג (הסינון הוא לא חובה, הוא על מנת לוודא שאין שום גושים בתערובת)
- בשלב הזה ניתן להוסיף כל תוספת כל עוד הבלילה חמה.
- אני מוסיפה בשלב הזה את המסקרפונה (בטמפרטורת החדר, מעורבבת הייטב) ואת השוקולד הלבן. מחכה כמה שניות שהשוקולד ימס ומערבבת לאיחוד.
- תוכלו להשתמש בכל שוקולד ובכל טעם שאתם אוהבים!
- מוזגים את הברולה לתבניות אישיות.
- מניחים את התבניות בתבנית התנור.
- ממלאים את תבנית התנור במים רותחים.
- מכניסים את הברולה לתנור שחומם מראש ל130 מעלות כחצי שעה עד שהברולה יציב בשוליים ומעט רוטט במרכז. הברולה מתייצב בקירור.
- מצננים במקרר או במקפיא.
- ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים או במקפיא עד שבועיים.
- מוסיפים כפית סוכר מעל כל ברולה ושורפים רק לפני ההגשה עם ברנר (אם אין לכם ברנר – תחממו תנור על מצב גריל בחום הגבוהה ביותר. תכניסו את הברולה כשהוא קפוא עם סוכר מעל ל2 דקות. שימו עין שלא ישרף מידי)
- אפשר לשמור במקרר קרם ברולה שכבר שרפתם, אך קחו בחשבון שהסוכר יתפוס לחות ולא ישאר קראנצ'י.
זהו😊 תכינו ותהנו כי אין! אין על קרם ברולה!