מגולגלות אוזני המן😛
מצרכים ל2 גלילים
(כמות העוגיות בהתאם לעובי החיתוך)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות (נטורינה לפרווה)
100 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
2 כוסות קמח (280 גרם)
קורט מלח
2 חלמונים
2 כפות חלב/מים
חצי כפית מחית/תמצית וניל
מילוי- נוטלה או כל ממרח שתבחרו❤️
אופן ההכנה:
במעבד מזון נערבל חמאה עם קמח, אבקת סוכר ומלח לתערובת פירורית. נוסיף את החלמונים, החלב ותמצית הוניל ונעבד ממש מעט עד לקבלת גושי בצק גדולים (חשוב לא לעבד יותר מידיי, זה הורס את הפריכות)
נחלק את הבצק ל2.
נניח בין 2 ניירות אפייה ונקפל את השוליים של הנייר למלבן (אפשר פשוט לרדד בין 2 ניירות אפייה, השיטה עם הקיפול עוזרת לנו להגיע למלבן מושלם ודק)
נרדד את הבצק למלבן מושלם.
נכניס את המלבן למקפיא ל5 דקות.
נקלף את הנייר בצד אחד.
נמרח מעל נוטלה שכבה אחידה ולא עבה (אם הבצק רך מידיי מכניסים שוב למקפיא)
ונגלגל (אפשר להעזר בנייר האפייה, ראו בסרטון)
לגליל הדוק.
ניצור עם הידיים צורה של פרמידה ונכניס את הגליל למקפיא לרבע שעה לפחות כדי שהחיתוך יהיה מושלם!
לאחר שהגליל מספיק התקשה חותכים למשולשים בעובי ס״מ.
מסדרים על נייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות 8-10 דקות
(העוגייה לא אמורה להשחים, רק טיפונת בשפיצים)
מצננים לגמרי לפני שמרימים.
שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 5 ימים
או במקפיא עד 3 שבועות.
תהנו❤️🤍