מאפה פקאן חגיגי לפסח

מאפה עלים חגיגי עם פקאן וליבת שוקולד 

מתכון קל ומהיר עם בצק העלים לפסח של שמרית,

בצק מעולה ומדופדף, מצונן, מרודד, מוכן לעבודה וכל כך טעים!

ניתן להכין איתו מאפים מתוקים ומלוחים!

פרסום ממומן בשיתוף שמרית.

מצרכים ל 2 פסים (אפשר להכין חצי מתכון לפס אחד)

2 חבילות בצק עלים לפסח שמרית
לקרם פקאן:
200 גרם פקאן טבעי
200 גרם סוכר (כוס סוכר)
200 גרם חמאה/נטורינה לפרווה (קרה חתוכה לקוביות)
2 ביצים
6 כפות קורנפלור/קמח תפוח אדמה (100 גרם)

חלמון עם מעט מים להברשה

100 גרם שוקולד מריר
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
נוציא את הבצק מהמקרר 10 דקות לפני ההכנה.
בינתיים נכין את המילוי:
נטחן את כל מצרכי המילוי במעבד מזון לקבלת קרם סמיך. נעביר לשקית זילוף ונגזור פתח בינוני.
נפתח את הבצק ונחתוך לאורך לחצי.
ניקח את החצי הראשון, נקפל לעוד חצי ובעזרת סכין נקרוץ אלכסונים לאורך הבצק.
נפתח את הקיפול ומתקבלת צורה מהממת של משולשים;)
ניקח את החצי השני של הבצק.
נזלף במרכז את קרם הפקאן בנדיבות.
נניח שורה של שוקולד מריר במרכז.
נזלף מעל שכבה נוספת של קרם פקאן בנדיבות.
נמרח את השוליים של הבצק בחלמון מהול במעט מים ונניח מעל הבצק את החצי השני המעוצב.
נהדק את הקצוות ונעביר למגש אפיה עם נייר אפיה.
נבריש הייטב את המאפה בתערובת החלמון.
נכניס לתנור שחומם ל190 מעלות (חום עליון תחתון) כ20-30 דקות
עד השחמה יפה.
לאחר הצינון נפדר באבקת סוכר.
תהנו מלא, בתיאבון🫶🏼

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן