לזניה ספירלה פרח מהממת
במילוי גבינות ומיקס פטריות, ברוטב רוזה
מרשימה ומהממת לשולחן החג!
השתמשתי במיקס פטריות אקזוטיות של חוות תקוע שמכיל 4 סוגים של פטריות (שימג׳י לבן וחום, שינוקי ומלך היער😍) ומעשירות את המנה!
פרסום ממומן בשיתוף חוות תקוע
מצרכים לתבנית בקוטר 22:
2 חבילות בצק פסטה מרודד
סלסלת מיקס פטריות אקזוטי
2 סלסלת פורטבלה
למילוי:
250 גרם גבינת שמנת 30% (אפשר גם 5%)
ביצה
50 גרם גבינת פרמז׳ן מגורדת
100 גרם גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
100 גרם גבינת פטה
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
50 גרם חמאה
100 גרם רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
250 מ״ל שמנת לבישול
אופן ההכנה:
נחתוך את הפטריות לקוביות ונטגן בחמאה עם מלח ופלפל עד שהן מתכווצות ומשחימות.
נעביר לקערה ונצנן,
בינתיים באותה מחבת נכין את הרוטב:
נשים תבלינים, רסק ושמנת ונערבב הייטב לתערובת אחידה. נבשל כ2 דקות לרתיחה ונסיר מהאש.
נעביר את הרוטב לתבנית פיירקס קוטר 22.
נכין את המילוי:
נערבב יחד הייטב את כל המצרכים ונעביר לשקית זילוף עם פתח בינוני.
נחתוך בצק פסטה ל3 רצועות עבות (נחזור על הפעולה פעמיים, סך הכל 6 רצועות)
נזלף במרכז רצועות הפסטה פס גבינות ונפזר מהפטריות המוקפצות לאורך כל הפסטה.
נרטיב מעט את דפנות הפסטה ונסגור לחצי כך שהמילוי יהיה בתוך הרצועה.
נגלגל את הרצועה הראשונה לשבלול ונניח בתוך הרוטב. נסלסל מסביב את שאר הרצועות בזו אחר זו.
נפזר מעל מוצרלה מגורדת, נכסה ברדיד אלומיניום ונכניס לתנור שחומם ל180 מעלות ל20 דקות.
לאחר 20 דקות נוריד את רדיד האלומיניום ונמשיך לאפות עוד 10-15 דקות עד השחמת הפסטה מלמעלה.
נקבל לזניה מדהימה, קריספית מלמעלה ורכה ומלאה ברוטב מבפנים.
תהנו:)



















