מתכון חלומי למכורי שוקולד!!!!
כוסות בראוניז במילוי רוטב קרמל מלוח וטופיפי!
מצרכים ל10 יחידות (בגודל בינוני)
לבראוניז:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 3/4 כוס סוכר (כוס מדידה – 150 גרם)
- קורט מלח
- 2 כפות קקאו
- 3/4 כוס קמח (כוס מדידה- 100 גרם)
לרוטב קרמל המושלם בעולם של ניצן קריבין:
- 100 גרם סוכר חום דמררה
- 50 גרם סוכר חום כהה (זה יוצא שליש כוס ולא חצי כוס כמו שאמרתי בסרטון)
- 2 כפות מייפל טבעי
- חצי כפית מחית/תמצית וניל (אני שמתי מחית)
- 100 מ״ל שמנת מתוקה (שליש כוס + 2 כפות)
- 30 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 100 גרם שוקולד חלב/מריר/לבן לטבילה
- חבילת טופיפי וספריי זהב לקישוט:)
אופן ההכנה:
- בקערה נשים שוקולד וחמאה ונמיס במיקרו כדקה וחצי.
- נערבב להמסה מלאה ונוסיף סוכר, מלח וביצים.
- נערבב היטב.
- נוסיף את הקקאו והקמח ונערבב ערבוב אחרון וקצר לאיחוד.
- נעביר לתבניות קאפקייקס עד 3/4 גובה
- נכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ20 דקות.
- כשהבראוניז עוד חם- נניח מעליו ניילון נצמד ובעזרת כוס קטנה ניצור שקע (הבראוניז יזלוג מעט מהצד וזה בסדר.. אחרי הקירור יהיה אפשר ליישר:)
- נקרר את הבראוניז במקרר להתייצבות (אפשר שעה במקפיא)
נכין את הטופי קרמל:
- בסיר נשים את הסוכרים עם המייפל והוניל ונערבב ממש מעט (לא לשחק עם זה יותר מידי)
- נשאיר על אש בינונית עד שהסוכר מתחיל לבעבע ולא נמס לגמרי. נוסיף את השמנת המתוקה (מחממים אותה במיקרו שתיהיה חמימה ולא קרה) ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי בשמנת. מכבים את האש ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד להמסה.
- מעבירים לכלי ושומרים בטמפרטורת החדר.
- לאחר שהבראוניז התקרר – מקלפים את התבניות, טובלים את הקצה של הברוניז בשוקולד מומס ומניחים על מגש ההגשה. ממלאים בטופי , מרססים בזהב (לא חובה כמובן) ומניחים את הטופיפי מעל (אפשר גם בייגלה מצופה… גם מגניב;)
- שומרים במקרר עד 5 ימים.
- הם מושלמים גם כשהם קרים אבל אפשר לחמם 10 שניות במיקרו שהקרמל יחזור להיות נוזלי:)
תהנו מלאאא😍