טירמיסו שוקולד משודרג

טירמיסו מושלם בקופסאות קריסטליות. מתאים ל2 קופסאות בקוטר 16. את הקופסאות ניתן לרכוש בחנויות שמתמחות באפייה (יש כמעט בכל מקום)

לקרם מסקרפונה:

  • קופסת גבינת מסקרפונה
  • 500 מל׳ שמנת מתוקה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • כפית וחצי מחית/תמצית וניל

לקרם שוקו מוסיפים- 50 גרם שוקולד מריר+50 מל שמנת מתוקה מומסים במיקרו.

לגנאש קפה:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 100 מל שמנת מתוקה
  • 2 כפיות נס קפה (אני אוהבת טעם חזק של קפה אבל אפשר לשים גם פחות)
  • חבילת בישקוטים+ כוס נס קפה בלי חלב שמעט התקרר:) 
  • מעט אבקת קקאו לקישוט מעל💃🏻

אופן ההכנה:

  • טובלים בישקוטים בקפה טבילה קצרצרה ומסדרים בתבנית. אני השתמשתי ב2 מיכלים שקופים מפלסטיק בקוטר 16 שאפשר למצוא בחנויות אפייה, אפשר בתבנית פיירקס או בצנצנות/כוסות:)
  • מכינים את הגנאש ומניחים בצד שיתקרר מעט:
  • ממיסים יחד את כל המצרכים במיקרו בפולסים של 30 שניות ומערבבים עד שהכל נמס:)

להכנת הקרם:

  • פותחים את גבינת המסקרפונה עם אבקת הסוכר והוניל (מערבלים במיקסר מעט לפני שמוסיפים שמנת כדי שלא יהיו גושים בקרם)
  • לאחר שהמסקרפונה התרככה מוסיפים את השמנת ומקציפים עד לקרם יציב אבל לא מאוד יציב (זה מתייצב בקירור בגלל הגבינה). מחלקים ל2 קערות ובקערה השנייה מוסיפים שוקולד מריר מומס עם שמנת בתנועות קיפול. מעבירים לשקיות זילוף, מזלפים את קרם השוקו, מעל את קרם הוניל (אפשר ליישר עם כף או פלטה קטנה) ולבסוף את הגנאש (שמעט התקרר זוכרים?) אני מכניסה מקפיא להתייצבות של שעה ומזלפת מעל מקרם המסקרפונה (שמרתי קצת בצד:) עם צנטר טיפה:) מעל פיזרתי אבקת קקאו💃🏻
  • שומרים במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 שבועות❤️ 

תהנו מלאאא #אוהבת ❤️

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: