עוגת טירמיסו מדהימה לאוהבי פיסטוק, חגיגית שמכינים בקלי קלות!
מצרכים לתבנית אינגליש קייק (רינג או חד פעמי):
- חבילת בישקוטים
- כוס אספרסו או 2 כפיות קפה נמס עם כוס מים רותחים
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 500 מ״ל שמנת מתוקה
- 3 כפות גדושות פודינג וניל
- 2 כפות אבקת סוכר
- חצי כפית מחית וניל
- 2 כפות מחית פיסטוק
לגנאש:
- 150 גרם שוקולד לבן
- 70 מ״ל שמנת מתוקה
- כפית גדושה מחית פיסטוק
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה נשים גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר, וניל ו3 כפות מהשמנת המתוקה. נערבל עד שהגבינה מתרככת.
- נוסיף את שאר השמנת ואת הפודינג. נקציף עד לקבלת קרם יציב.
- נחלק ל2 קערות ונוסיף לקערה אחת מחית פיסטוק. נערבב לאיחוד.
- נעבור להרכבה:
- נטבול את הבישקוטים בקפה ונניח בתבנית אינגליש קייק. נמרח מעל את קרם הפיסטוק (אפשר להעזר בשקית זילוף, זהיוצא ישר ומדוייק:)
- נוסיף עוד שכבה של בישקוטים טבולים בקפה ונמרח מעל את קרם המסקרפונה.
- נכניס למקפיא ל5 שעות לפחות (אם עשיתם בתבנית חד פעמית – אין צורך להכניס למקפיא ואפשר ישר למקרר)
נכין את הגנאש:
- נמיס במיקרו את השוקולד עם השמנת והפיסטוק בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה ואחידה.
- נחלץ את העוגה בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים מסביב לתבנית.
- נשפוך מעל את הגנאש.
- אפשר לקשט בפיסטוקים קצוצים וקצפת:)
- שומרים את העוגה במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד חודש:)
תהנוווווווווווווו:)
צילום תמונות – דניאל לילה