טארט שוקולד ספירלה

טארט ספירלה מושלם ביופיו! אפשר לעשות חצי מכמות הבצק ולוותר על הספירלה אם אתם עצלנים:)

המתכון מתאים לתבנית פאי בקוטר 20.

שימו לב שאתם לא חייבים לעשות את העוגיות ספירלה למעלה ואז יהיה לכם פאי שוקולד רגיל (אם אתם לא עושים את הספירלה תורידו חצי כמות ממצרכי הבצק:)

מצרכים:

  • 200 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 330 גרם קמח (2 וחצי כוסות חדפ חם)
  • 2 חלמונים
  • כפית קקאו

למילוי:

  • 200 גרם שוקולד מריר (לא ניתן להחליף לשוקולד אחר, אם אתם אוהבים ממש מתוק תוסיפו 2 כפות סוכר)
  • 200 מל שמנת מתוקה (או צמחית לפרווה)
  • 1 ביצה

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר או עם הידיים מעבדים חמאה קרה, אבקת סוכר וקמח עד לפירורים קטנים. מוסיפים חלמונים וממשיכים בערבול (כדאי לסיים את הלישה עם הידיים)
  • מחלקים את הבצק ל2 ושמים בשקיות ניילון.
  • בשלב הזה מכניסים את הבצק למקרר ל20 דקות (לא חובה , תראו איך אני עשיתי)
  • לוקחים חצי מהבצק, מרדדים בין 2 ניירות אפייה. 
  • מוציאים נייר אחד והופכים את הבצק על התבנית, מקלפים את נייר האפייה ומהדקים את הבצק לתבנית. 
  • מכניסים למקפיא לרבע שעה. בינתיים מחלקים את הבצק השני לחצי. 
  • בחצי ממנו מוסיפים כפית קקאו. מרדדים את הבצק ל2 מלבנים (הבצק צריך להיות קר) מניחים את המלבנים אחד על השני. 
  • מגלגלים לרולדה ומכניסים למקפיא ל20 דקות. 
  • מוציאים את הקלתית מחוררים עם מזלג מניחים מעל נייר אפייה ומשקולת כלשהי (קטניות, אורז, שעועית כדי שהבצק לא יתנפח) 
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20 דקות. ובינתיים מכינים את המילוי.
  • ממיסים שמנת ושוקולד כדקה ומערבבים להמסה מלאה. מוסיפים ביצה ומערבבים.
  • מוציאים את הקלתית מהתנור ומורידים את המשקולת. מוזגים את השוקולד ומכניסים לעוד רבע שעה לתנור.
  • חותכים את הרולדה לעוגיות ספירלה ומניחים מעל תערובת השוקולד שהתייצבה מעט בתנור. מכניסים שוב לתנור לרבע שעה. מקררים לגמרי לפני ההגשה:) אפשר לאכול קר או לחמם במיקרו:) שניהם מושלמים💃🏻💃🏻💃🏻

תהנו מלא❤️❤️❤️❤️

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: