שבועות זה חג אהוב במיוחד! אני מארחת אצלי, וכמו שאתם יודעים – אני אוהבת להפציץ!
חלה מהממת בצורת סלסלה זה בול לשבועות! או לשבת! או לכל סיבה למסיבה!
מצרכים לסלסלה קוטר 20 +15 לחמניות מיני (אפשר לעשות חצי כמות אם רוצים רק סלסלה, אפשר לשים בה בורקסים ועוד מלא דברים:
- קילו קמח
- כף שמרים יבשים
- חצי כוס סוכר
- 350 מל׳ מים
- 3 ביצים גודל L
- 2 כפיות מלח
- 80 גרם חמאה רכה מאוד/ מחמאה לגרסת הפרווה
- חלמון ביצה להברשה
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר עם וו לישה מעבבים את הקמח+שמרים+סוכר.
- מוסיפים מים וביצים.
- ברגע שהבצק מתחיל להתגבש נוסיף מלח וחמאה.
- נלוש במיקסר או עם הידיים 7-10 דקות עד לקבלת בצק נעים ורך (ממש מעט דביק)
- נכסה במגבת וניתן לו להכפיל את הנפח (לוקח בין שעה לשעתיים)
- נשתמש בסיר ג׳חנון או תבנית אפייה קוטר 20 (אפשר גדלים שונים! יש מספיק בצק) נכסה את התבנית בנייר כסף.
- נרדד את הבצק לעיגול גדול בעובי ס״מ.
- נכסה את התבנית (ממש כמו שמיכה) ונחתוך מסביבה את כל השאריות.
- נחתוך פסים בדופן כל התבנית. נרדד שוב בצק למלבן ארוך ונחתוך פסים ארוכים.
- נשחיל את הפסים בצורת שתי וערב, נעשה סגירה יפה לסלסלה (מלמטה ומלמעלה) אפשר צמות כמו שעשינו בסרטון ואפשר גם לקרוץ פרחים או עלים עם חותכנים (במידה ויש לכם)
- זה גם מהמם!
- ניתן לסלסלה לתפוח רבע שעה ונכניס לתנור שחומם ל180 מעלות כ40 דקות עד שהסלסלה שחומה לגמרי!
- ניתן לה להתקרר ונחלץ את התבנית.
- נסיר את נייר הכסף ונכניס שוב לתנור ל10 דקות להתייצבות מבפנים (זה לא אמור לתפוס צבע ממש)
וזהו:) אפשר למלא את הסלסלה במה שבא לכם! היא קריספית מבחוץ ורכה מבפנים! מושלמת עם גבינות!
אהבתם? תגיבווו❤️
אוהבת מלא
שירן:)



















