חלת סלסלה מעוצבת

שבועות זה חג אהוב במיוחד! אני מארחת אצלי, וכמו שאתם יודעים – אני אוהבת להפציץ! 
חלה מהממת בצורת סלסלה זה בול לשבועות! או לשבת! או לכל סיבה למסיבה!

מצרכים לסלסלה קוטר 20 +15 לחמניות מיני (אפשר לעשות חצי כמות אם רוצים רק סלסלה, אפשר לשים בה בורקסים ועוד מלא דברים:

  • קילו קמח
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כוס סוכר
  • 350 מל׳ מים
  • 3 ביצים גודל L
  • 2 כפיות מלח
  • 80 גרם חמאה רכה מאוד/ מחמאה לגרסת הפרווה
  • חלמון ביצה להברשה

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר עם וו לישה מעבבים את הקמח+שמרים+סוכר. 
  • מוסיפים מים וביצים. 
  • ברגע שהבצק מתחיל להתגבש נוסיף מלח וחמאה. 
  • נלוש במיקסר או עם הידיים 7-10 דקות עד לקבלת בצק נעים ורך (ממש מעט דביק)
  • נכסה במגבת וניתן לו להכפיל את הנפח (לוקח בין שעה לשעתיים)
  • נשתמש בסיר ג׳חנון או תבנית אפייה קוטר 20 (אפשר גדלים שונים! יש מספיק בצק) נכסה את התבנית בנייר כסף. 
  • נרדד את הבצק לעיגול גדול בעובי ס״מ. 
  • נכסה את התבנית (ממש כמו שמיכה) ונחתוך מסביבה את כל השאריות. 
  • נחתוך פסים בדופן כל התבנית. נרדד שוב בצק למלבן ארוך ונחתוך פסים ארוכים. 
  • נשחיל את הפסים בצורת שתי וערב, נעשה סגירה יפה לסלסלה (מלמטה ומלמעלה) אפשר צמות כמו שעשינו בסרטון ואפשר גם לקרוץ פרחים או עלים עם חותכנים (במידה ויש לכם)
  • זה גם מהמם!
  • ניתן לסלסלה לתפוח רבע שעה  ונכניס לתנור שחומם ל180 מעלות כ40 דקות עד שהסלסלה שחומה לגמרי! 
  • ניתן לה להתקרר ונחלץ את התבנית. 
  • נסיר את נייר הכסף ונכניס שוב לתנור ל10 דקות להתייצבות מבפנים (זה לא אמור לתפוס צבע ממש) 

וזהו:) אפשר למלא את הסלסלה במה שבא לכם! היא קריספית מבחוץ ורכה מבפנים! מושלמת עם גבינות!

אהבתם? תגיבווו❤️

אוהבת מלא

שירן:)

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן