חלת מפתח – סגולה לפרנסה בשבת של אחרי פסח!
מתכון לחלות טעימות, אווריריות, עם בצק נוח לעבודה
והפעם ללא ביצים (כי ביקשתם מלא חלות ללא ביצים:)
אני משתמשת בשמרים טריים שמוסיפים טעם וריח של קונדיטוריה בבית!
בנטורינה שמשפרת את מרקם הבצק לאחד כזה שנוח מאוד לעבוד איתו! וגם הטעם מדהים!
פרסום ממומן בשיתוף שמרית
מתכון להפרשת חלה (ניתן להוריד כמויות, אבל בשביל הברכה צריך את כל הכמות:)
2 קילו קמח לבן (עדיף קמח לחם עשיר בגלוטן, אבל גם רגיל זה סבבה)
100 גרם שמרים טריים שמרית (או 4 כפות שמרים יבשים)
כוס סוכר
2 כפות מלח
400 גרם נטורינה מומסת
1050 מ״ל מים (6 כוסות מדידה)
חלמון להברשה
שומשום
אופן ההכנה:
בקערה נשים את כל המצרכים יחד ונלוש כ10 דקות לקבלת בצק חלק.
אם יש לכם מיקסר מספיק גדול אפשר במיקסר ואם לא אפשר עם הידיים, אם אתם לשים בידיים זה לוקח יותר מ10 דקות, צריך להתקבל בצק חלק ואלסטי.
משמנים את הבצק מעל בספריי שמן.
מכסים ונותנים לו לתפוח כשעה עד הכפלת הנפח (אם בא לכם לזרז תהליכים תחממו תנור ל50 מעלות, תכבו את התנור ותכניסו פנימה את הבצק. הוא יתפח ב40 דקות)
מורידים את האוויר של הבצק.
מחלקים לפי כמות החלות שבא לכם, אפשר להכין מהבצק גם עוגות שמרים, פיצות, סמבוסק ועוד….
לחלת מפתח השתמשתי ב2 רצועות במשקל 150 גרם לכל רצועה.
מרדדים 2 רצועות, כאשר כל רצועה עבה יותר במרכזה ובשוליים יותר דקה.
מניחים את הרצועות מקבילות על מגש האפייה, צד אחד מלפפים לדוגמת בורג, ואת הצד השני מעצבים ללב🫶🏼
מוסיפים מילוי לתוך הלב (מרדדים 2 אליפסות)
ובעזרת שאריות בצק יוצרים 3 מלבנים לשיניים של המפתח.
מכסים את המפתח ונותנים לו חצי שעה התפחה נוספת.
מורחים בחלמון בצורה אחידה.
מפזרים שומשום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20-30 דקות עד שהחלות שחומות ויפות.
מכמות הבצק יצאו לכם בערך 2 חלות ו4 עוגות שמרים תלוי איך תשחקו עם הכמות ומה תרצו להכין:)
אמן וכל תפילותינו יתגשמו🙏
#חלות #חלה #חלתמפתח #challah