חלת טארט תפוחים בדבש – חלת דבש

חלת טארט דבש ותפוחים, רכה כמו ענן, שתככב לכם במרכז שולחן החג ומתאימה במיוחד לברכות החג😍
אז למי שבא לשדרג את התפוח בדבש לחלה חגיגית קבלו מתכון😉
רציתי לקבל בצק חמאתי אבל פרווה,
השתמשתי בנטורינה בטעם חמאה ויצא בולללל כמו הבצק שמרים החלבי שלי!

מצרכים לחלה גדולה וחגיגית:
לבצק:
2 כוסות קמח (מדידה)
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
50 גרם נטורינה בטעם חמאה
2 כפות גדושות של דבש
רבע כוס מים
ביצה L
קורט מלח

3 תפוחים אדומים
דבש למריחה

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר (אפשר ידנית) נשים קמח, סוכר ושמרים ומערבב.
נוסיף את הנטורינה, מים וביצה ונערבל כ8 דקות עד לקבלת בצק רך ונוח.
נוסיף מלח ונמשיך בלישה 2 דקות נוספות.
נכסה את הבצק וניתן לו לתפוח עד הכפלת הנפח (כשעה)
נחלק את הבצק לחצי.
נרדד את החצי הראשון ונקרוץ עיגול עם תבנית בקוטר 20-24 (איזו שיש לכם!)
נבריש את עיגול הבצק בדבש.
נחתוך את התפוחים דק ונסדר אותם מעל הבצק המוברש.
נבריש גם את התפוחים בדבש.
מהחצי השני של הבצק ניצור 3 צמות – אם בא לכם לדייק – כל צמה 90 גרם (30 לרצועה)
מגלגלים כל רצועה מהמרכז כלפי חוץ ,
כשמפעילים לחץ בצדדים לקבלת בצק עבה מעט במרכז ודק בצדדים.
יוצרים צמות ומסדרים מסביב לתפוחים.
מתפיחים חצי שעה נוספת, מברישים בביצה ומכניסים לתנור שחומם ל170 מעלות כחצי שעה עד שהחלה שחומה ויפה!
לאחר האפייה אפשר להבריש בדבש לטעם יותר דומיננטי:)
האורחים שלכם יעופו!😍
החלה נשארת רכה גם יום למחרת!
תכינו, תהנו ותספרו לי איך יצא😍

תהנו מלא וחג שמחחחח

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן