חלת דבש במילוי בשר – חגיגית לשולחן החג💙
השתמשתי בנטורינה לבצק פרווה שמרגיש כמו בריוש!
אוורירי ורך כל כך!
פרסום ממומן בשיתוף שמרית
מצרכים לחלה:
500 גרם קמח
2 כפות שמרים טריים (25 גרם)
3 כפות סוכר
100 גרם נטורינה רכה
ביצה L
3/4 כוס מים
כפית וחצי מלח
לתערובת הבשר:
3 כפות שמן זית
500 גרם בשר טחון
בצל בינוני מגורד
2 שיני שום כתוש
כפית שטוחה מלח
כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
למילוי – במחבת נשים שמן זית ונטגן את הבצל כ2 דקות.
נוסיף את הבשר והתבלינים ונפורר את הבשר תוך כדי ערבוב.
לבצק:
בקערת המיקסר עם וו לישה נשים את כל מצרכי הבצק ונלוש כ8 דקות במהירות נמוכה עד קבלת בצק גמיש וחלק.
נתפיח את הבצק כשעה להכפלת הנפח ועוד חצי שעה במקרר (אפשר גם לילה בקירור)
נחלק את הבצק ל2 חלקים ונרדד למלבן גדול ודק (חצי ס״מ)
נחתוך לריבועים שווים.
נמלא כל ריבוע בתערובת הבשר ונסגור היטב לכדור.
נסדר את הכדורים מסביב לכלי עגול שיכול להיכנס לתנור, נניח אותם צמודים.
נכסה ונתפיח שוב הפעם חצי שעה.
נמרח בחלמון מעורבב עם מעט מים.
נפזר מלח גס ונכניס לתנור שחומם מראש ל175 כחצי שעה עד להשחמה יפה.
נמלא את הכלי שבמרכז בדבש ונזגג מעל החלה.
ניתן לקשט ברימונים ורוזמרין ברוח החג, מנה ראשונה מקסימה למרכז השולחן!
בתיאבון❤️