דונלך / רוגלך

 

דונלךךךך- שילוב של דונאטס ורוגלך קראנצי מבחוץ רך כמו כרית מבפנים ויצא לי פרווה בטעותתתתת בלי שהרגשתי😍 בקיצור תכינו🤪 ניתן לאפות לרוגלך רגיל – 170 מעלות כ15 דקות מתכון לדונלך- דונאטס רוגלך ה-שילוב!

 

מצרכים ל30 רוגלך:

  • 600 גרם קמח (4 ורבע כוסות מדידה)
  • כף וחצי שמרים
  • חצי כוס סוכר (100 גרם)
  • 2 ביצים L
  • 180 מל מים (3/4 כוס)
  • 70 מל שמן (שליש כוס)
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות אלכוהול (וודקה/וויסקי/ברנדי) – האלכוהול לא חובה אבל מונע מהשמן להכנס ולהספג בבצק בזמן הטיגון… מומלץ.
  • כפית שטוחה מלח למלית- ממרח בטעם שוקולד של מימונס

 

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר עם וו לישה (אפשר עם הידיים) נערבל את החומים היבשים- קמח, סוכר ושמרים.
  • נוסיף את הביצים, המים, השמן ותמצית הוניל ונמשיך לערבל כ8 דקות. לאחר 8 דקות נוסיף את המלח והאלכוהול (האלכוהול לא חובה, אבל כדאי- הוא מונע מהשמן להיספג בבצק וכך הבצק פחות שומני לאחר הטיגון) נלוש עוד 2 דקות.
  • נשמן את הקערה ואת הבצק וניתן לו לתפוח שעה עד שעה וחצי – עד הכפלת הנפח.
  • לאחר התפיחה נוציא את האוויר מהבצק. נחלק אותו ל2 (שיהיה לנו נוח) נרדד את הבצק למלבן ארוך.
  • נמרח את הבצק בממרח השוקולד ונקפל את המלבן לחצי (קיפול לרוחב ולא לאורך)
  • נרדד אחרי הקיפול מעט שהבצק נעשה מעט שקוף.
  • נחתוך את השולים (לא לזרוק, אופים בסוף שאריות🤪) נחתוך את המלבן למשולשים ונגלגל כל משולש לרוגלך.
  • נניח כל רוגלך על ריבוע נייר אפייה (גוזרים מראש) נכסה במגבת לחה וניתן להם לתפוח שוב עד הכפלת הנפח (כשעה) בסיר רחב נחמם שמן (שימו לב שלא יהיה חם מידי שדונלך לא ישרפו מבחוץ וישארו בצק מבפנים, אם יש לכם מד חום- 160 מעלות, ואם לא- תעשו ניסיון על אחד;)
  • נטגן את הדונלך כ2 דקות מכל צד עד שהם שחומים ויפים (לא לפחד מהשוקולד שיוצא מעט בשמן… זה לגמרי בסדר ומבפנים הם נשארים מלאים בשוקולד)
  • מצננים על נייר סופג. נהנים מביס מושלםםםםםם, קריספי מבחוץ ורךךךך כמו ענן מבפנים!

 

תהנו 🙂

 

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: