ג׳חנון ביתי וקלאסי, פרווה ובטעם חמאתי!!
השתמשתי בנטורינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר והיא משמשת כתחליף פרווה מושלם לחמאה! גם בטעם וגם במרקם! כמובן שאפשר להשתמש גם בנטורינה הרגילה אם בא לכם בטעם ניטרלי;)
מתכון לסיר ג׳חנון משפחתי:
1 קילו קמח
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/3 כוס סוכר
4 כפות סילאן
כף מלח
2.5 כוסות מים
100 גרם נטורינה למריחה בין הקיפולים
סילאן לזילוף מעל (לא חובה, רק למי שאוהב את הג׳חנון מתקתק)
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר נשים את כל המצרכים ונלוש 13 דקות לקבלת בצק גמיש ורך.
נחלק את הבצק לכדורים (100 גרם כל כדור) ונניח בתוך כלי עם שמן כך שהכדורים ישקעו בשמן.
ניתן לכדורים לנוח כשעתיים (אפשר גם כמה שעות במקרר)
נפתח כל כדור בעזרת הידיים או מערוך, נפתח שיהיה כמה שיותר דק ושקפקף (גם אם קצת נקרע- הכל טוב😉)
נמרח שכבה דקה ואחידה של נטורינה.
נקפל חצי מהבצק למרכז ואת החצי השני מעליו.
נגלגל תוך כדי מתיחה לגליל מהודק.
נסדר בסיר ג׳חנון מרופד בנייר אפייה ונזגג סילאן בין השכבות.
נניח מעל נייר אפייה עם ביצים.
השיטה שלי לשמור על הג׳חנון עסיסי – לשים על נייר האפייה עם הביצים 5 כפות מים ולסגור את הסיר…
המיים ייצרו אדים בתוך הסיר וישמרו על הג׳חנון שלא יתייבש.
אפייה על 90-100 מעלות 8 שעות.
אם אתם אופים על פלטת שבת כדאי לשים בתחתית סיר הג׳חנון פרוסות לחם ספוגות במים ומעליהם נייר אפיה כדי שהג׳חנון לא יתייבש בתחתית.
בתיאבון💙