בראוניז מהמם עם קרם נוגט מהמם שמאזן את המתיקות! ללא גלוטן!
לבראוניז- תבנית 20*20:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאה
- 3 ביצים
- חצי כוס סוכר (100 גרם)
- 2 כפות קקאו
- 100 גרם קורנפלור (לגרסת ללא גלוטן) או קמח
- קורט מלח
לקרם:
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 250 מ״ל שמנת מתוקה
- כף גדושה מחית פרלינה (אפשר גם נוטלה או כל ממרח אחר)
- כף פודינג וניל
לגנאש:
- 100 מ״ל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
- מחית פרלינה/נוטלה לקישוט מעל
אופן ההכנה:
בקערה נמיס את השוקולד עם החמאה כדקה וחצי במיקרו עד להמסה מלאה.
נערבב ונוסיף את שאר המצרכים.
נעביר לתבנית (השתמשתי בתבנית 20*20) ונכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות כרבע שעה.
לקרם:
נקציף יחד את כל המצרכים עד לקבלת קרם יציב (שימו לב להזהר מהקצפת יתר)
ניישר את הקרם מעל הבראוניז שהתקרר ונכניס למקפיא לחצי שעה.
נכין את הגנאש:
נמיס במיקרו שוקולד ושמנת (כדקה) ונערבב לאיחוד.
נמזוג מעל קרם הנוגט וניישר מעט.
נחזיר למקפיא לפחות לשעה לפני החילוץ.
מלחצים בעזרת סכין חדה, חותכים לקוביות ונהנים מהקינוח המושלם הזה!
שומרים במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד חודש(ואז יש נשנוש קבוע בבית;)
*אפשר להכין ב2 אינגליש קייק או תבניות אישיות
ואז אין צורך במקפיא בכלל, רק מקרר:)
תהנו מלאאאא:)
️