בלונדיז חמאה חומה

מאז שהכנתי בפעם הראשונה קינוח עם חמאה חומה – התאהבתי. הטעם העמוק והמיוחד שהחמאה נותנת מדהים אותי בכל פעם מחדש! וזה הכי פשוט בעולם! רק מבשלים את החמאה עד שהיא משחימה. זהו:) מתקבל טעם אגוזי וחלומי!!!! ולכן החלטתי לשלב את הטעם האדיר הזה בבלונדיז שוקולד לבן. יצא היסטריה!

 

מצרכים לעוגה בקוטר 20 או 22:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 150 גרם חמאה
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפות סוכר חום כהה חצי
  • כוס שקד טחון 50 גרם
  • 3/4 כוס קמח
  • 3 ביצים
  • קורט מלח

לציפוי:

  • 200 גרם שוקולד בלונדי
  • 100 מל׳ שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  • בסיר נבשל את החמאה בסיר קטן על אש נמוכה כרבע עד שהיא משחימה (לא חובה, אפשר רק להמיס… אבל הטעם של החמאה חומה- היסטריה)
  • נשפוך את החמאה לשוקולד הלבן , נחכה דקה ונערבב להמסה מלאה.
  • נוסיף סוכרים, ביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב מהיר, מלח ואת השקדים והקמח. נערבב לאיחוד.
  • נעביר לתבנית (רינג או קפיצית קוטר 20/22 או תבנית חד פעמית)
  • נאפה בתנור שחומם ל170 מעלות כ35 דקות עד שהשוליים שחומים והמרכז רך מאודד.
  • נצנן ונעביר למקרר לפחות ל4 שעות.

נכין ציפוי:

  • 200 גרם שוקולד בלונדי + 100 מל׳ שמנת מתוקה
  • נמיס אותם במיקרו כדקה ונערבב לאיחוד ולהמסה מלאה.
  • נשפוך מעל העוגה.
  • נקרר לגמרי לפני החילוץ.
  • נעביר מסביב סכין טבולה במים רותחים ונחלץ.
  • קישטתי בשוקולד לבן מומס ושקית זילוף עם חור פצפון – פשוט מקשקשים:)
  • שומרים במקרר עד שבוע או במקפיא עד 3 שבועות.

תהנווו❤️❤️❤️

 

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: