בחושה סינרול מדהימה!

עוגה בחושה סינרול מושלמת עם מלית חמאה וקינמון! להתאהב בעוגההההה!

עוגה בקוטר 22 :

מצרכים למלית קינמון:

  • 200 גרם חמאה רכה / מחמאה לפרווה
  • 3/4 כוס סוכר חום דמררה
  • 2 כפות קמח 
  • כף וחצי קינמון טחון

לעוגה:

  • 2 ביצים
  • כוס סוכר
  • כפית תמצית/ מחית וניל
  • 200 גרם שמנת חמוצה / יוגורט סויה לפרווה
  • חצי כוס חלב / מיץ תפוזים או חלב סויה לפרווה
  • חצי כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח

למלית:

  • מערבבים חמאה + סוכר לאחידות ומוסיפים את הקמח והקינמון.
  • מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק (לא חייב צנטר, אפשר לגזור גם חור)

לעוגה:

  • בקערה מערבבים ביצים תמצית וניל וסוכר כדקה. מוסיפים שמנת חמוצה, חלב ושמן ומערבבים לאיחוד. 
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. 
  • מוזגים את בלילת העוגה לתבנית בקוטר 22 או 24 (רינג מרופד בנייר כסף ונייר אפייה מסביב, או תבנית קפיצית משומנת עם נייר אפייה:)
  • מזלפים בתנועה מעגלית את המלית קינמון ברווחים גדולים (אם תזלפו צמוד זה יתחבר באפייה)
  • אופים בתנור שחומם ל170 מעלות 30-40 דקות , עד שהעוגה שחומה ושקיסם שננעץ יוצא יבש:) מרטיבים בסירופ סוכר
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מבשלים עד שהסוכר נמס 
  • משתמשים בסירופ שהוא חם לאחר שהעוגה התקררה:)
  • שומרים את העוגה עד 4 ימים בקופסא אטומה. אפשר להקפיא עד 3 שבועות
  • מומלץ לחמם לפני האכילה:)

תהנווווו היא מושלמתתתת

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן