עוגה בחושה סינרול מושלמת עם מלית חמאה וקינמון! להתאהב בעוגההההה!
עוגה בקוטר 22 :
מצרכים למלית קינמון:
- 200 גרם חמאה רכה / מחמאה לפרווה
- 3/4 כוס סוכר חום דמררה
- 2 כפות קמח
- כף וחצי קינמון טחון
לעוגה:
- 2 ביצים
- כוס סוכר
- כפית תמצית/ מחית וניל
- 200 גרם שמנת חמוצה / יוגורט סויה לפרווה
- חצי כוס חלב / מיץ תפוזים או חלב סויה לפרווה
- חצי כוס שמן
- 2 כוסות קמח תופח
למלית:
- מערבבים חמאה + סוכר לאחידות ומוסיפים את הקמח והקינמון.
- מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק (לא חייב צנטר, אפשר לגזור גם חור)
לעוגה:
- בקערה מערבבים ביצים תמצית וניל וסוכר כדקה. מוסיפים שמנת חמוצה, חלב ושמן ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.
- מוזגים את בלילת העוגה לתבנית בקוטר 22 או 24 (רינג מרופד בנייר כסף ונייר אפייה מסביב, או תבנית קפיצית משומנת עם נייר אפייה:)
- מזלפים בתנועה מעגלית את המלית קינמון ברווחים גדולים (אם תזלפו צמוד זה יתחבר באפייה)
- אופים בתנור שחומם ל170 מעלות 30-40 דקות , עד שהעוגה שחומה ושקיסם שננעץ יוצא יבש:) מרטיבים בסירופ סוכר
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מבשלים עד שהסוכר נמס
- משתמשים בסירופ שהוא חם לאחר שהעוגה התקררה:)
- שומרים את העוגה עד 4 ימים בקופסא אטומה. אפשר להקפיא עד 3 שבועות
- מומלץ לחמם לפני האכילה:)
תהנווווו היא מושלמתתתת