בחושה בשלושה טעמים

עוגת שיש בשלושה טעמים, אוורירית, עסיסית ומושלמת ליד הקפה😛

מצרכים לעוגה בקוטר 22/24
5 ביצים
כוס סוכר
250 מ״ל שמנת מתוקה/צמחית
200 גרם שמנת חמוצה/או מים לפרווה
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה (10 גרם) הנמל
קורט מלח

תוספות לחלוקה לצבעים:
כף קקאו – הנמל
כף גדושה ריבת חלב – הנמל
לקישוט – אבקת סוכר

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר (אפשר גם ערבוב ידני אם אין מיקסר)
מקציפים ביצים וסוכר במהירות בינונית לקבלת קצף תפוח ובהיר.
מורידים למהירות נמוכה.
מוסיפים את השמנות, קמח ואבקת אפייה ומערבלים ממש טיפה עד לאיחוד.
מעבירים חצי מהתערובת ל2 קערות
לרבע מהתערובת מוסיפים כף קקאו
לרבע השני ריבת חלב.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ויוצרים ״שלוליות״ מהבלילה הלבנה, ריבת חלב, וקקאו וממשיכים כך עד הסוף.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות כ45 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
לאחר הקירור בוזקים אבקת סוכר.
בתיאבון💙


פרסום ממומן בשיתוף הנמל. 

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן