עוגיות אלפחורס קלאסיות, הכי טעימותתת בעולם, נימוחות ורכות! פשוט שלמות!
לבצק (70 אלפחורס, ניתן לעשות חצי מתכון):
• 200 גרם חמאה
• 100 גרם אבקת סוכר (כוס)
• 2 ביצים
• 3 כוסות קמח (חד פעמי שקופה) אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן
• שקית אבקת אפייה
• 2 כוסות קורנפלור
• כפית תמצית וניל
*אם התערובת עדיין קרמית אפשר להוסיף עוד קורנפלור, הבצק צריך להיות רך מאוד.
אופן ההכנה:
• בקערת המיקסר מערבלים חמאה ואבקת סוכר. מוסיפים את הביצים וממשיכים בעיבוד.
• מוסיפים קורנפלור וקמח בהדרגה ואת אבקת האפייה.
• מוסיפים תמצית וניל ומעבדים לבצק. (אם הוא רך מידי אתם יכולים להכניס לרבע שעה במקרר)
• חותכים את הבצק לחצי שיהיה נוח לעבוד איתו.
• מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.
• מניחים על מגש התנור על גבי נייר אפייה.
• אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות 8 דקות בדיוק.
• האלפחורס לא צריכים להשחים מלמעלה.
• מקררים בטמפרטורת החדר.
• ממלאים בריבת חלב בעזרת שקית זילוף
• מגלגלים בקוקוס.
• שומרים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר כ5 ימים , ניתן להקפיא (ללא המילוי) עד חודש.
האלפחורס במיטבן יום אחרי שממלאים, סופחות את הקרם וזה מושלם!
תהנוווווו